HIROSHIMA COPRODUEIX EL NOU ESPECTACLE D'AINA ALEGRE - La Costa

lacosta

El cap de setmana del 15, 16 i 17 de març, la coreògrafa catalana afincada en París Aina Alegre, artista associada de la sala Hiroshima, estrena el seu nou espectacle LA NUIT, NOS AUTRES, coproduït per Hiroshima i que forma part de la Selecció Hiroshima per a “dansa. Quinzena Metropolitana”.

Hiroshima aposta una vegada més per Aina Alegre, una de les coreògrafes emergents més estimulants del moment. Alegre ja va presentar a la sala el seu solo No se trata de un desnudo mitológico, i la seva primera peça de grup, Le jour de la bête, on cinc intèrprets oferien un ritual festiu inspirat en els gestos i en els espais simbòlics de les festes populars de Catalunya, tot preguntant-se pels mecanismes que fem servir per reunir-nos i celebrar, construïnt una energia col·lectiva i una identitat comuna. Gràcies a la col·laboració amb “dansa. Quinzena Metropolitana”, aquest any, Hiroshima coprodueix, amb importants socis francesos com L’Atelier de Paris o Les Ballets de Loraine, LA NUIT, NOS AUTRES, una proposta que segueix preguntant-se com celebrar.

Si bé a Le jour de la bête la pregunta anava dirigida al grup, a LA NUIT, NOS AUTRES la coreògrafa se centra en l’autocelebració i posa en joc la noció d’identitat, explorant el retrat com un lloc orgànic i ambigu, un lloc en moviment, canviant i aliè a un mateix. A un escenari nocturn, tres artistes viuen tres viatges físics, que de vegades es fonen i de vegades es multipliquen, per teixir tres retrats en forma de “tríptic”. Cada viatge és una experiència gestual i plàstica al voltant de la representació, la figuració i la metamorfosi d’un mateix per transformar-se en “un altre”, per canviar de forma, naturalesa o estructura. La nit els permet imaginar-se de manera diferent, ficcionalitzar-se, manipulant diversos materials per disfressar-se i emmascarar el cos.

LA NUIT, NOS AUTRES s’estrenarà a Hiroshima després de dues setmanes de residència a la sala, en el marc de la Selecció Hiroshima per a “dansa. Quinzena Metropolitana”. Amb aquest projecte Aina Alegre ha estat seleccionada per ser una de les quatre artistes que mostraran el seu treball a tots els Centres Nacionals Coreogràfics de França.

Ballarina, coreògrafa i performer, Aina Alegre és una creadora interessada en la intersecció de diferents disciplines artístiques. Per a ella, la coreografia és un espai per reinventar el cos i la dansa, a partir d’un treball que es nodreix de matèries plàstiques, sonores i cinematogràfiques. Nascuda a Vilafranca del Penedés, però afincada a París, la sala Hiroshima l’ha triat com artista associada, continuant amb la seva aposta pel seu treball.

Notícies Relacionades

El nou espectacle de la Cia. Vero Cendoya, a la Sala Atrium!

No et perdis 'IF (L'últim desig)', l'espectacle de dansa – teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

MOU-TE AMB LA QUINZENA METROPOLITANA DE DANSA

De l'1 al 18 de març la Quinzena porta als teatres, vagons de metro i carrers de l'àrea metropolitana de…