Gran dosi de rialles a La Tendresa d'Alfredo Sanzol! - La Costa

lacosta

Ja podeu veure a Barcelona La tendresa, un espectacle escrit i dirigit per Alfredo Sanzol. L’obra va estar guardonada amb el XII Premio Valle-Inclán de Teatro 2018 i ara arriba a Barcelona la versió catalana de l’espectacle, en la qual Sanzol dirigeix a Laura Aubert, Javier Beltrán, Elisabet Casanovas, Marta Pérez, Jordi Rico i Ferran Vilajosana. L’estrena oficial és dilluns 21 de gener.

La ternura es va estrenar al 2017 al Teatro de la Abadía de Madrid amb gran èxit de crítica i públic. Seguidament va sortir de gira per tot l’estat, visitant els principals teatres del país. Va rebre cinc candidatures als Premis MAX i ara arriba a Barcelona produïda per les companyies Dagoll Dagom i T de Teatre.

Dagoll Dagom i T de Teatre van quedar enlluernades per l’espectacle quan el van anar a veure a Madrid i per això van decidir portar-lo plegats a Barcelona. Consideren que és una comèdia d’altíssima qualitat que agradarà molt al públic barceloní i volen donar a conèixer també la gran vàlua d’un director com Alfredo Sanzol, amb qui T de Teatre ja va treballar dirigint a la companyia en l’espectacle Delicades. Joan Lluís Bozzo ha fet l’adaptació del text de Sanzol al català, un text que ambdues companyies estan segures que agradarà als seus respectius públics.

Alfredo Sanzol s’ha inspirat en l’univers de les comèdies de Shakespeare per dirigir el muntatge La tendresa, una enginyosa comèdia romàntica que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor, perquè si volem estimar hem d’arriscar-nos a patir.

L’espectacle es titula La tendresa perquè, en paraules de Sanzol, “parla de la força i de la valentia per expressar amor. La tendresa és la manera com l’amor s’expressa. Sense tendresa, l’amor no es veu. La tendresa són les carícies, l’escolta, els petits gestos, els somriures, els petons, l’espera, el respecte, la delicadesa. Una societat sense tendresa és una societat en guerra”.

x

¿Quina història narra La tendresa?
La tendresa narra la història d’una reina una mica maga i les seves dues filles, que viatgen en l’Armada Invencible, obligades per Felip II a casar-se en matrimonis de conveniència amb nobles anglesos després d’haver envaït Anglaterra. La reina Esmeralda odia els homes perquè sempre li han condicionat la vida i li han robat llibertat, així que no està disposada a permetre que les seves filles tinguin el mateix destí que ella. Quan l’Armada passa a prop d’una illa que la reina considera deserta, provoca una gran tempesta que enfonsa el vaixell on viatgen.

El seu pla és quedar-se a viure en aquesta illa amb les seves filles per no haver de tornar a veure mai més cap home. El problema és que van a parar a una illa on des de fa vint anys hi viu un llenyataire amb els seus dos fills, que s’hi van amagar per no tornar a veure una dona en la seva vida. Quan la reina i les dues princeses descobreixen que no estan soles, es vesteixen d’homes per protegir-se. I aquí comencen les aventures, els embolics, els enamoraments i les confusions.

Ànimes turmentades, plans i paraules d’amor, cors salvatges, desitjos, tremolors, visions, jocs, enganys, relacions imprevisibles, enuigs, bellesa, confiança, màgia, embolics, aire, terra, tempestes, conjurs, bogeria, gelosia, amors eterns, innocència…Tot això i molt més és La tendresa.

x

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!