FIRATÀRREGA ACOLLIRÀ MÉS DE 795 PROFESSIONALS PROVINENTS DELS 5 CONTINENTS - La Costa

lacosta

FiraTàrrega 2018 tindrà lloc del 6 al 9 de setembre. Aquesta edició culmina el trienni que ha promogut els actius de les arts de carrer i que va començar el 2016 amb la interculturalitat, seguit de la participació de la passada edició i que tancarà aquest 2018 amb la mirada posada a rellegir l’espai públic. Enguany FiraTàrrega presenta 50 peces escèniques, provinents de 8 països, on hi destaquen 30 estrenes.

El conjunt de la programació ofereix un cartell ric en formats, gèneres i estils: una oferta per a tot tipus de públics i edats, on es presentaran 50 espectacles nacionals i internacionals, 12 dels quals han comptat amb el suport a la creació de FiraTàrrega. Durant els 4 dies de Fira, tindran lloc un total de 227 sessions, ubicades en 22 espais d’exhibició.

Rellegir l’espai públic, actualitzar-ne la mirada, entendre i celebrar el carrer. Aquesta ha estat la intenció de la Fira des de sempre, i aquesta és la intenció que subratllem aquest 2018. A partir de la programació d’aquest any mirarem al passat per entendre el present, i al present per encarar el futur.

La Compagnie Lucamoros obrirà FiraTàrrega 2018 amb La Tortue de Gauguin, un espectacle de carrer interdisciplinari que combina la pintura en directe, el teatre d’ombres i la música escènica. Una peça que mostra el procés d’elaboració d’una obra gràcies a una dramatúrgia visual que té lloc en una estructura vertical de 9 metres, amb sis pintors, una actriu i música en viu. Un políptic de metall, un retaule contemporani que reivindica la màgia de la creació i la condició efímera de l’art.

x

FIRATÀRREGA PRO: MERCAT D’ARTS ESCÈNIQUES 

FiraTàrrega és un punt de trobada, debat, intercanvi i transacció; un veritable mercat internacional de les arts escèniques. El pavelló firal, amb estands d’exposició, permet als agents de les arts escèniques donar a conèixer els seus projectes. Enguany -a data de 27 d’agost- la Fira ha acreditat 795 professionals adscrits a 473 entitats relacionades amb les arts escèniques, de procedència nacional i internacional (Austràlia, Canadà, Colombia, Congo, Dinamarca, Egipte, Etiòpia, EUA, República de Moldàvia, Rússia, entre d’altres).

Entre les activitats i presentacions d’enguany destaca el Lunch Meeting organitzat per Catalan Arts, el punt de trobada entre les companyies catalanes seleccionades al programa oficial de FiraTàrrega i els programadors internacionals acreditats a l’edició. En aquesta edició, es preveu l’assistència d’unes 200 persones. Això fa del Lunch la reunió professional més important que se celebra durant la Fira.

També destaca la Conferència FARMING THE ARTS – Art i Agricultura. Col·laboracions i aprenentatge transversal, una trobada entre professionals interessats a descobrir nous models de treball col·laboratiu entre les arts i l’agricultura. El divendres també destaca l’Open Talk organitzat per The Artistic Occupation of the Space on es reflexionarà sobre com ocupar actualment l’espai públic com a espai de creació. El mateix divendres també es presentarà Without Walls consortium – un model de suport a la creació per a artistes de carrer (que agrupa 17 festivals i 2 centres de creació) i la seva missió de suport a artistes del Regne Unit per desenvolupar i realitzar gires a l’espai públic. I també destaca la presentació del codi de bones pràctiques de la Plataforma d’Arts de Carrer i el debat sobre el futur dels mercats escènics estatals a mans de COFAE.

Un any més FiraTàrrega impulsa el Projecte RADAR, amb el recolzament del Programa de la societat estatal Acción Cultural Española (AC/E) para la Internacionalización de la Cultura Española (PICE). Aquest projecte té l’objectiu de posar en contacte professionals del sector internacionals i generar sinèrgies entre ells. Enguany FiraTàrrega acollirà un grup de 9 programadors de referència dels 5 continents (Austràlia, Brasil, Burkina Faso, Canadà, EUA, Itàlia, Japó, Regne Unit i la República de Corea).

Notícies Relacionades

Cartell de FiraTàrrega 2016

FiraTàrrega presenta el cartell de la seva propera edició, que tindrà lloc del 8 a l'11 de setembre de 2016.…

EL CIRC MÉS CONTEMPORANI EN PROCÉS DE CREACIÓ

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en procés de creació de 4 companyies…

FiraTàrrega 2018 convida a rellegir l'espai públic en una edició de luxe!

FiraTàrrega 2018 tindrà lloc del 6 al 9 de setembre i comptarà amb 50 espectacles provinents de 8 països amb…