Fernando Moleres captura la bellesa i la fragilitat de l'Àrtic

lacosta

El fotògraf bilbaí establert a Barcelona, Fernando Moleres, ha viatjat en cinc ocasión a l’Àrtic per fotografiar la màgia d’aquests paratges inhòspits i desoladors i deixar constància de la seva desaparició a causa de l’escalfament global. El resultat d’aquestes expedicions són 35 meravelloses fotografies i dos petits documentals que es podran veure a l’exposició Melting Landscapes a partir del pròxim 4 d’abril a la sala polivalent del Mercat de La Florida de l’Hospitalet.

23 d’aquestes fotografies són inèdites i pertanyen al grup d’instantànies preses en les últimes expedicions de setembre de 2017 i gener de 2019, en què Moleres s’ha hagut de sobreposar a les condicions climàtiques més extremes per captar la bellesa d’aquests paisatges monocromàtics.

Melting Landscapes també mostrarà un inquietant videomuntatge immersiu que permetrà que els visitants se submergeixin en l’univers de Moleres durant les expedicions. Imatges de paisatges d’un blanc infinit es contraposen amb fotografies de fenòmens migratoris, contaminació i devastació. I és que aquest univers fronterer imponent és, en realitat, un paisatge d’una gran fragilitat on la temperatura creix el doble de ràpid que a la resta del planeta.

Notícies Relacionades

PRIMERS NOMS DE LA CINQUENA EDICIÓ DEL CARA·B!

Pimp Flaco & Kinder Malo, Novedades Carminha, Sticky M.A. i La Zowi entre d'altres, avançament de la cinquena edició del…

CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet

La primera edició d'aquesta festa al Districte Cultural de L'Hospitalet és un dels imprescindibles de la setmana. És una jornada…

RE-MOU-TE EN ESCENA

La coreògrafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisió de «El món, la carn (l’últim cop)» de la companyia La Sota…