ESPECTACLE LITERARI 'PARAULES I SONS' AL MUHBA VIL·LA JOANA

lacosta

El¬†Museu d’Hist√≤ria de Barcelona – MUHBA¬†ens convida, el¬†16 de juliol, a un¬†espectacle literari¬†molt especial a l’exterior del¬†MUHBA Vil¬∑la Joana, casa Verdaguer de la literatura de Barcelona.¬†Paraules i sons de Barcelona. Itinerari literari per la ciutat del XIX i XX¬†√©s un recorregut¬†amb contrapunt musical pels relats literaris que han constru√Įt l’imaginari de la Barcelona contempor√†nia, amb textos triats i llegits¬† per l’actriu i rapsoda¬†Gemma Sangerman, acompanyada pel clarinet d’Oriol Roman√≠.

Aquest recorregut literari, a trav√©s de la poesia i la m√ļsica, ens permetr√† viatjar en el temps.¬†Un viatge¬†a¬†la¬†Barcelona comprimida entre les muralles, al port,¬†al Moll de la Fusta i¬†a la¬†Rambla de les Flors. Un itinerari que ens obrir√†¬†les portes dels teatres i¬†cabarets, que ens¬†portar√† al Montju√Įc durant la inauguraci√≥ de l’exposici√≥ de 1929¬†i¬†a festejar al Park G√ľell. Un recorregut que ens encomanar√†¬†l’entusiasme de la proclamaci√≥ de¬†la¬†Segona¬†Rep√ļblica, ens¬†transportar√† a la¬†ciutat en plena¬†Guerra Civil,¬†recordar√† els foscos anys de postguerra i els nous aires que es respiraven amb¬†la recent estrenada democr√†cia.

Les paraules s√≥n de¬†Joan Brossa,¬†David Castillo,¬†Josep Maria Espin√†s,¬†Tom√†s Garc√©s,¬†√Ängel Guimer√†,¬†Guerau de Liost,¬†Joan Maragall,¬†Oriol Martorell,¬†George Orwell,¬†Carles Pi i Sunyer,¬†Josep Pla,¬†Francesc Pujols,¬†Merc√® Rodoreda,¬†Montserrat Roig,¬†Josep Maria de Sagarra,¬†Joan Sales,¬†Joan Salvat-Papasseit,¬†Jordi Sierra i Fabra i¬†Jacint Verdaguer. Les m√ļsiques que acompanyen els textos s√≥n¬†tradicionals catalanes, populars¬†i peces de¬†Joaquim Homs,¬†Igor Stravinsky,¬†John Cage,¬†¬†J. S. Bach¬†i¬†improvisacions.

L’espectacle ser√† el¬†dijous 16 de juliol a les 18.30 h¬†als exteriors del¬†MUHBA Vil¬∑la Joana, Casa Verdaguer de la literatura de Barcelona. L’acc√©s ser√† gratu√Įt¬†amb reserva pr√®via¬†al¬†web del MUHBA.

Desde La Costa Comunicaci√≥ acompa√Īamos al Museu d‚ÄôHist√≤ria de Barcelona ‚Äď MUHBA en la difusi√≥n de les sus¬†actividades digitales y presenciales para los meses de junio y julio.

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edici√≥ del Festival Internacional de Pallassos de Cornell√†-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

El nou espectacle de la Cia. Vero Cendoya, a la Sala Atrium!

No et perdis 'IF (L'√ļltim desig)', l'espectacle de dansa ‚Äď teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text…

RE-MOU-TE EN ESCENA

La core√≤grafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisi√≥ de ¬ęEl m√≥n, la carn (l‚Äô√ļltim cop)¬Ľ de la companyia La Sota…