Els guanyadors del Tenor Viñas conquisten el Liceu!

lacosta

El tenor britànic Freddie de Tommaso guanya la 55 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas

El segon premi recau en la soprano espanyola Leonor Bonilla i el tercer en el sud-coreà Sehoon Moon, ambdós també s’emporten el premi del públic

El tenor britànic Freddie de Tommaso ha obtingut el primer premi de la 55 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas, en la Final celebrada al Gran Teatre del Liceu. El segon premi ha recaigut en la soprano Leonor Bonilla, mentre que el tercer premi ha correspost al sud-coreà Sehoon Moon. La resta de premis oficials han recaigut en la soprano francesa Anaïs Constans (quart premi), el contra-tenor sud-coreà Jungkwon Jang (cinquè premi) i el baríton estatunidenc Andrew Manea (sisè premi).

A la Final del Tenor Viñas d’enguany han participat 16 cantants, d’un total de 515  de 60 països.  Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid.

Un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann ha estat l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els finalistes. Els membres del jurat formen part dels principals teatres d’òpera del món com el Teatre Bolshoi de Rússia, el Teatro alla Scala de Milà, el Metropolitan Opera House de Nova York o l’Opéra National de París entre d’altres.

Els premis
Aquest any s’han atorgat fins a 108.000€ repartits en 72.000€ destinat als premis oficials, 16.000€ als premis especials i 20.000€ als premis extraordinaris. A més, s’han atorgat 7 premis a manera de contracte, 1 dins la categoria de premis especials i 6 dins de premis extraordinaris. I per últim també s’han atorgat 14 borses d’estudis.

Notícies Relacionades

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS!

Et convidem a conèixer totes les activitats en motiu del Dia Internacional dels Museus (#DIM17) al Camp de Tarragona i…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

UNA ÒPERA MECÀNICA AL GREC: EL SOMNI DE GULLIVER

Roland Olbeter estrena l'òpera mecànica 'El somni de Gulliver', en el marc del Grec 2016 - Festival de Barcelona.