Els deu espectacles que no et pots perdre del Dansa Metropolitana - La Costa

lacosta

Aquest dijous arrenca la tercera edició del festival Dansa Metropolitana a vuit ciutats de l’àrea metropolitana. Un total de 200 espectacles de tots els gèneres i estils ompliran carrers, places, teatres i fins i tot transports públics de Badalona, Barcelona, Cornellà, Esplugues, L’Hospitalet, Sant Cugat, Santa Coloma i Viladecans. Aquí us deixem la nostra selecció d’espectacles d’aquesta edició:

1.Jornada Inaugural amb un itinerari ben a prop del mar. Dissabte 14 d’11.30 h a 14 h

La compañía Los Moñekos, Jorge Albuerne, Pol Jiménez i Anna Llombart, Cia. Lali ayguadé,Brodas Bros, Kukai Dantza i Sacude ens acompanyaran en aquest recorregut a través de la performance, la dansa aèria, el claqué, el flamenc, la dansa contemporània, les danses urbanes i la dansa tradicional. Parc de la Barceloneta 14/3 d’11.30 h a 14 h.

2. OCD Love, de L-E-V DANCE COMPANY – Sharon Eyal & Gai Behar. 

L’artista i coreògrafa Sharon Eyal s’ha inspirat en el poema OCD (acrònim d’obsessive compulsive disorder en anglès) que parla de l’amor a través de la mirada d’una persona que pateix un trastorn obsessiu compulsiu. Es podrà veure al Mercat de les Flors el 20 i 21 de març

3. It’s a wrap (Kubrick is dead), de  LA INTRUSA Virginia García / Damián Muñoz 

Sis personatges de la filmografia de Kubrick reben la notícia de la mort del seu creador. Què passarà ara amb ells? A partir d’aquest marc de ficció, LA INTRUSA presenta una peça que reflexiona sobre l’instant que hi ha entre el final d’una cosa i el principi d’una altra. Es podrà veure al Mercat de les Flors Barcelona fins al 15 de març.

4. Nomad, de Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman 

A Nomad, el coreògraf i ballarí belga Sidi Larbi Cherkaoui ens descobreix un mosaic d’elements que habiten en el desert. Aquest paisatge desolat és una metàfora de la llibertat final, però també de la impossibilitat de sobreviure-hi. Es podrà veure al Teatre-Auditori Sant Cugat el diumenge 29 de març.

5. MARÚNICA, de Cia. Roberto G. Alonso

Roberto G. Alonso ens proposa un viatge iniciàtic, poètic i lúdic per endinsar-nos en el món de la fascinant pintora de la generació del 27 Maruja Mallo. Es podrà veure a l’Atrium Viladecans, Dissabte 21 de març i al Teatre Joventut de L’Hospitalet de Llobregat diumenge 22 de març.

6. Malditas plumas, de Sol Picó

Sol Picó pica l’ullet al Paral·lel dels anys vint i ens presenta un cabaret futurista. L’artista i coreògrafa s’inspira en el gènere de revista, que tanta popularitat va donar al Paral·lel d’aquella època, i que incorporava característiques que avui dia encara són transgressores. Es podrà veure al Teatre Nacional de Catalunya Barcelona del 26 al 29 de març.

7. MULÏER, de Cia. Maduixa

Cinc ballarines sobre xanques investiguen els límits físics entre la dansa i l’equilibri, la poesia, el moviment, la força i les emocions.  Es podrà veure al SAT! Sant Andreu Teatre Barcelona 21 i 22 de març.

8. Topa, de Brodas Bros i Kukai Dantza

Quatre joves es troben en una Plaça. És una Plaça qualsevol de les nostres ciutats. ona una música i tots arrenquen a ballar. És quelcom quotidià per a ells. És la seva forma d’expressió. Ballar els fa ser qui són. Es podrà veure al Parc de la Barceloneta el dissabte 14 de març, a Esplugues de Llobregat el diumenge 15 de març, a L’Hospitalet de Llobregat, el dijous 19 de març, a L’Hospitalet, el divendres 20 de març i al Centre Cívic Trinitat Vella el diumenge 29 de març.

9.The Ecstatic Jeremy Nedd i Impilo Mapantsula

Durant l’apartheid sud-africà va néixer una forma enèrgica de dansa suburbana que va ser batejada amb el nom de pantsula. Ràpidament es va formar una nova subcultura al voltant d’aquesta dansa extremament virtuosa en el joc de peus. Es podrà veure a la Sala Hiroshima el 28 i 29 de març

10. Tothom balla

El Tothom balla es una acció participativa que s’organitza simultàniament a les diferents ciutats que participen en el Dansa Metropolitana i que donarà el tret de sortida a tota una jornada plena d’activitats per acomiadar l’edició d’enguany del festival. El Tothom balla tindrà lloc el dissapte 28 de març a les 12 h al Centre Cultural l’Escorxador de Badalona, a la  La Rambla de Barcelona, entre Canaletes i Liceu, a Cornellà de Llobregat a Plaça de l’Església, a Esplugues de Llobregat al Parc Pou d’en Fèlix (pista vermella), a L’Hospitalet de Llobregat a la Plaça del Poliesportiu del Centre, a  Sant Cugat del Vallès a la Plaça d’Octavià, a Santa Coloma de Gramenet a la Plaça de la Vila i a Viladecans al Parc del Torrent Ballester.

Notícies Relacionades

EL QUE NO ET POTS PERDRE DEL SALÓ ERÒTIC

Un renovat Saló Eròtic inicia una nova etapa amb una programació més educativa, feminista, inclusiva i oberta. Llegeix els nostres…

MOU-TE AMB LA QUINZENA METROPOLITANA DE DANSA

De l'1 al 18 de març la Quinzena porta als teatres, vagons de metro i carrers de l'àrea metropolitana de…

El nou espectacle de la Cia. Vero Cendoya, a la Sala Atrium!

No et perdis 'IF (L'últim desig)', l'espectacle de dansa – teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text…