5 DIÀLEGS, 10 COMPANYIES I 5 TEMES TRANSVERSALS DINS DE FIRATÀRREGA - La Costa

lacosta

Un any m√©s FiraT√†rrega aposta per el programa Suport a al Creaci√≥,¬†que enguany arriba a la seva vuitena edici√≥.¬†A trav√©s del¬†programa Suport a la Creaci√≥, FiraT√†rrega vol dinamitzar i acompanyar els processos de creaci√≥ art√≠stica que tinguin un ingredient clar de recerca i d‚Äôinnovaci√≥ en l‚Äô√†mbit de les arts de carrer. Aquest any FiraT√†rrega ha¬†iniciat un nou projecte¬†juntament amb La Xarxa de Televisions Locals (el programa Tel√≥ de Fons)¬†i les companyies que formen part del programa Suport a la Creaci√≥.¬†Aquest projecte ha consistit a emparellar a una persona de cada companyia per fer un cara a cara, un di√†leg a partir de temes transversals i que aquest any tenen una rellev√†ncia important a la programaci√≥ com; La mem√≤ria, el proc√®s creatiu, els l√≠mits de la creaci√≥, el teatre per a tots els p√ļblics i la identat. Aquestes converses s’han fet amb la voluntat de donar a con√®ixer les companyies i les seves peces des d‚Äôuna nova perspectiva.

Els primers a fer el cara a cara van ser Antonio Zu√Īiga i Jaume Nieto de D’Jade on van¬†debatre sobre la mem√≤ria:¬†el pes del passat en el present, la revisi√≥ de la hist√≤ria individual i col¬∑lectiva a partir de temes universals. Les dues peces,¬†Pr√°cticas de vuelos para acabar en el olvido (Antonio Z√ļ√Īiga i Melina Pereyra de Chroma Teatre), i¬†OHTLI¬†(Companyia D’JADE),¬†tenen molts punts de connexi√≥, com el tractament de la mem√≤ria hist√≤rica, la mort i el llenguatge.

Diana Coca¬†i¬†Gen√≠s Farran d‚ÄôEmilia Gargot¬†van parlar sobre el Proc√©s creatiu: Qu√® entenen com a proc√©s? Qu√® passa amb les primeres vegades, qu√® n‚Äôesperen? Qu√® vol dir per a ells? Les dues propostes s’estrenen per primera vegada¬†a FiraT√†rrega i tot i partir de llocs diferents (la Diana Coca desde la performance i Emilia Gargot desde l’escena) experimenten el que √©s estrenar-se a FiraT√†rrega.

Maria Capell (Companyia Silere) i Vero Cendoya van conversar sobre els límits de la creació: Què podem dir i què no? Què podem fer i què no? Quins límits tenen avui les arts de carrer i a quins reptes ens enfrontem cada dia quan ens posem a treballar? Els límits és un tema molt recurrent tant a la proposta Proyecto X de la companyia Silere com també la proposta Hunting for the unicorn de Vero Cendoya i Becki Parker.

Per altra banda¬†Melina Pereyra de Chroma Teatre¬†i Clara Poch¬†de la¬†Cia Mumusic Circus¬†van parlar i compartir opinions sobre el teatre per a tots els p√ļblics: qu√® podem dir als infants i qu√® no. Per qu√®? Produ√Įm les arts esc√®niques que es mereixen els nostres fills? Cap a on han d‚Äôanar les arts esc√®niques per a tots els p√ļblics? Les¬†propostes de Melina pereyra i Cia Mumusic Circus estan enfocades a tots els p√ļblics i treballen amb profunditat l’acc√©s al teatre als m√©s petits.

Per acabar, l’√ļltima conversa¬†la van protagonitzar¬†Clara Peya de Les Impuxibles i Lali √Ālvarez de Hui Basa¬†i van debatre¬†sobre la identitat: qu√® som i qu√® ens passa, i perqu√® tenim la necessitat de compartir-ho a l‚Äôespai p√ļblic?

 

Notícies Relacionades

Suport a la Creació de FiraTàrrega

Vols saber quins s√≥n els 5 propers assajos oberts del programa Suport a la Creaci√≥ de FiraT√†rrega? Sigues el primer…

El nou espectacle de la Cia. Vero Cendoya, a la Sala Atrium!

No et perdis 'IF (L'√ļltim desig)', l'espectacle de dansa ‚Äď teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text…

FIRAT√ÄRREGA PRESENTA EL SEU PROGRAMA SUPORT A LA CREACI√ď 2018

El programa Suport a la Creaci√≥ 2018, arriba a la seva vuitena edici√≥ amb 12 companyies nacionals i internacionals (M√®xic…