5 DIÀLEGS, 10 COMPANYIES I 5 TEMES TRANSVERSALS DINS DE FIRATÀRREGA

lacosta

Un any més FiraTàrrega aposta per el programa Suport a al Creació, que enguany arriba a la seva vuitena edició. A través del programa Suport a la Creació, FiraTàrrega vol dinamitzar i acompanyar els processos de creació artística que tinguin un ingredient clar de recerca i d’innovació en l’àmbit de les arts de carrer. Aquest any FiraTàrrega ha iniciat un nou projecte juntament amb La Xarxa de Televisions Locals (el programa Teló de Fons) i les companyies que formen part del programa Suport a la Creació. Aquest projecte ha consistit a emparellar a una persona de cada companyia per fer un cara a cara, un diàleg a partir de temes transversals i que aquest any tenen una rellevància important a la programació com; La memòria, el procès creatiu, els límits de la creació, el teatre per a tots els públics i la identat. Aquestes converses s’han fet amb la voluntat de donar a conèixer les companyies i les seves peces des d’una nova perspectiva.

Els primers a fer el cara a cara van ser Antonio Zuñiga i Jaume Nieto de D’Jade on van debatre sobre la memòria: el pes del passat en el present, la revisió de la història individual i col·lectiva a partir de temes universals. Les dues peces, Prácticas de vuelos para acabar en el olvido (Antonio Zúñiga i Melina Pereyra de Chroma Teatre), i OHTLI (Companyia D’JADE), tenen molts punts de connexió, com el tractament de la memòria històrica, la mort i el llenguatge.

Diana Coca i Genís Farran d’Emilia Gargot van parlar sobre el Procés creatiu: Què entenen com a procés? Què passa amb les primeres vegades, què n’esperen? Què vol dir per a ells? Les dues propostes s’estrenen per primera vegada a FiraTàrrega i tot i partir de llocs diferents (la Diana Coca desde la performance i Emilia Gargot desde l’escena) experimenten el que és estrenar-se a FiraTàrrega.

Maria Capell (Companyia Silere) i Vero Cendoya van conversar sobre els límits de la creació: Què podem dir i què no? Què podem fer i què no? Quins límits tenen avui les arts de carrer i a quins reptes ens enfrontem cada dia quan ens posem a treballar? Els límits és un tema molt recurrent tant a la proposta Proyecto X de la companyia Silere com també la proposta Hunting for the unicorn de Vero Cendoya i Becki Parker.

Per altra banda Melina Pereyra de Chroma Teatre i Clara Poch de la Cia Mumusic Circus van parlar i compartir opinions sobre el teatre per a tots els públics: què podem dir als infants i què no. Per què? Produïm les arts escèniques que es mereixen els nostres fills? Cap a on han d’anar les arts escèniques per a tots els públics? Les propostes de Melina pereyra i Cia Mumusic Circus estan enfocades a tots els públics i treballen amb profunditat l’accés al teatre als més petits.

Per acabar, l’última conversa la van protagonitzar Clara Peya de Les Impuxibles i Lali Álvarez de Hui Basa i van debatre sobre la identitat: què som i què ens passa, i perquè tenim la necessitat de compartir-ho a l’espai públic?

 

Notícies Relacionades

Suport a la Creació de FiraTàrrega

Vols saber quins són els 5 propers assajos oberts del programa Suport a la Creació de FiraTàrrega? Sigues el primer…

El nou espectacle de la Cia. Vero Cendoya, a la Sala Atrium!

No et perdis 'IF (L'últim desig)', l'espectacle de dansa – teatre dirigit per Vero Cendoya i inspirat en un text…

FIRATÀRREGA PRESENTA EL SEU PROGRAMA SUPORT A LA CREACIÓ 2018

El programa Suport a la Creació 2018, arriba a la seva vuitena edició amb 12 companyies nacionals i internacionals (Mèxic…