El projecte #RavalKm0 il·lumina la façana de l'Ajuntament pel Nadal

lacosta

La instal·lació lumínica ‘Abraçades #RavalKm0’ està la façana de l’Ajuntament de Barcelona fins al 5 de gener i està formada per una cinquantena d’arcs de llum que mostren imatges de relacions entre el veïnat i treballadors i treballadores del Raval fotografiats/des en anteriors edicions del projecte #RavalKm0.

El projecte comunitari està promogut per la Fundació Tot Raval i la cooperativa Impulsem per fomentar la dinamització comercial i social del Raval. Enguany celebra la seva 6a edició sortint del barri i il·luminant la façana de l’Ajuntament de Barcelona, a més de diversos carrers i espais del barri del Raval. La instal·lació de la façana s’ha promogut conjuntament amb l’Institut de Cultura de Barcelona.

La dissenyadora Maria Güell, que compta amb una àmplia experiència en la il·luminació d’espais públics, i el dissenyador Curro Claret són els autors de la instal·lació ‘Abraçades #RavalKm0’, formada per prop de 50 arcs de llum que han estat produïts a la cooperativa Impulsem. Les imatges que han inspirat els llums del projecte han estat realitzades en diferents edicions pels fotògrafs Maria Espeus, Laia Albert i Jordi Puig.

Darrera dels llums #RavalKm0 hi ha les històries i relacions personals dels veïns i veïnes d’un barri tan divers com és el Raval. Són l’essència d’un projecte comunitari i col·laboratiu que sorgeix del treball en xarxa entre entitats, institucions i comerços del barri. Un treball més necessari que mai i que ha quedat ben palès en aquests temps de crisi pandèmica. Uns arcs de llum en els quals les abraçades, tan preuades i enyorades en aquests temps, són les principals protagonistes.

Les fotografies representades a través dels arcs de llum ens parlen de solidaritat, de la importància de l’acompanyament a la solitud o de la importància de la comunitat, del bon veïnatge o de compartir amb les persones estimades, que avui més que mai són valors tan preuats.

 

 

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…