Premi Barbara H. Weil: el talent femení emergent de les Illes Balears

lacosta

El nou Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears atorgat per Weil Art Exchange té com a objectiu visibilitzar artistes femenines emergents, reivindicant les noves propostes de dones creadores amb la finalitat de divulgar, promoure i fomentar la qualitat artística contemporània a les Illes Balears.

En aquesta primera edició del premi s’han presentat més d’un centenar de propostes artístiques i s’han seleccionat un total de dotze finalistes: Carolina Amigó, Carmen Arbós, Mercedes Balle, Cati Bauzá, Arantxa Boyero, Gracia de Juan, Mar Guerrero, Marina Planas, Marijo Ribas, Alicia Santamaría, Mariana Sarraute i Alba Suau.

Les obres d’aquestes dotze artistes destaquen per la seva qualitat artística i transformadora i es podran veure en una exposició entre el 14 d’agost i l’1 de novembre a l’Studio Weil, comissariada per Elena Ruiz Sastre, Directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa (MACE). Els dies 16, 17, 19, 20, 23, 24, a les 20h, Studio Weil organitzarà trobades (dues al dia) entre les artistes i el públic per poder presentar el seus treballs i explicar els processos creatius de la seva feina.

L’artista guanyadora del Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears es donarà a conèixer divendres 27 d’agost en un acte que tindrà lloc a les 19.30 h a Studio Weil i al qual hi assistiran totes les artistes finalistes, així com altres personalitats del món de l’art. Com a premi, la guanyadora, rebrà una invitació per a realitzar una estada artística de deu dies a Nova York on es reunirà amb diversos galeristes per mostrar-los el seu treball, i visitar els estudis de diversos artistes de renom que resideixen a la ciutat.

El Jurat del Premi Barbara H. Weil per a Dones Artistes de les Illes Balears està format pels comissaris d’art Anastasia Aukeman i Enrique Juncosa; els artistes Jessica Weinstein, Hugo Bastidas, Amparo Sard i Rachel Libeskind; la galerista Gracie Mansion i Elena Ruiz, directora del Museu d’Art Contemporani d’Eivissa.

La Weil Art Exchange és una organització sense ànim de lucre que compta amb la col·laboració de William H. Donner Foundation Inc., i que té la missió de legitimar i donar a conèixer a artistes femenines de les Illes Balears.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…

Torna el CREA, la trobada del Districte Cultural

Ja s'apropa el CREA, la trobada professional del Districte Cultural que aglutinarà en un mateix dia i espai el teixit creatiu…