EL NOSTRE TOP 10 DE L'ALTERNATIVA

lacosta

.

Dilluns comença l’Alternativa, amb una secció oficial de luxe, una completa retrospectiva de Maurice Pialat i una extensa programació en torn als perills del turisme de masses, entre moltes altres propostes! Nosaltres no ens ho perdrem i ja hem fet els deures, aquí teniu els nostre top 10:

1. David Harvey. Un dels plats forts d’enguany és la conferència inaugural sobre el repte del turisme del catedràtic d’Antropologia i Geografia a la City University of New York (CUNY) i Miliband Fellow de la London School of Economics. Serà dilluns a les 18.30h.

2. Heart of a Dog. El mateix dilluns, un dels imperdibles d’aquesta edició és aquest film de l’artista multidisciplinar Laurie Anderson, vídua de Lou Reed, que reflexiona sobre l’amor, la mort i el llenguatge amb un fort protagonisme de la seva gosseta Lolabelle.

3. Paula. Òpera prima del jove director argentí Eugenio Canevari que narra la història d’una jove que treballa cuidant els fills d’una família burgesa productora de soia a l’interior de la província de Buenos Aires. En descobrir que està embarassada, haurà d’improvisar en silenci un desesperat acte d’ajuda.

4. Tempestad. Documental de la salvadorenya Tatiana Huezo, una denúncia de la violència, la corrupció i la injustícia a Mèxic des de la força, l’amor i la supervivència. Un viatge subjectiu, emocional i evocatiu, empapat no només de la mort, el dolor i el poder paralitzant de la por, sinó també de l’amor, la dignitat i la resistència.

5. The Illinois Parables. Deborah Stratman ens parla de l’Oest Mitjà nord-americà que qüestiona el rol històric que ha jugat la fe en la ideologia i la identitat nacional. Les històries, ambientades a Illinois, són contes sobre l’èxode, el messianisme, l’avanç tecnològic i la resistència narrats mitjançant imatges d’arxiu, testimonis, recreacions, veus en off i textos en pantalla.

6. Hall Enfonca: turisme de masses. Una franja horària diària fixa per a enfocar el turisme de masses i els seus efectes col·laterals, des del turisme de pobresa fins al procés de gentrificació, tot qüestionant el fenomen de ciutat-marca i la (in)sostenibilitat.

7. Retrospectiva dedicada a Maurice Pialat. Arnaud Desplechin deia que “El director que ha influït més i de manera més constant en el cinema francès jove no ha estat Godard sinó Maurice Pialat”. L’Alternativa vol fer aquest homenatge a Pialat, amb la projecció de diverses obres seves.

8. Les films du Worso. La vídua de Maurice Pialat, Sylvie Pialat, a més de presentar la retrospectiva ens porta una selecció de pel·lícules de la seva productora, Les films du Worso, com la premiada Timbuktu.

9. AusterlitzHi ha llocs a Europa que resten com a records dolorosos del passat. La pel·lícula pren el seu títol de la novel·la homònima de W. G. Sebald dedicada a la memòria de l’Holocaust. Rodada en els antics camps de concentració nazis, Austerlitz és una observació de les hordes de turistes que cada any visiten aquests espais commemoratius. Per què hi van? Què hi busquen?

10. Petits experimentsL’Alternativa i El Meu Primer Festival tornen enguany a unir forces per proposar conjuntament una part de la programació dels dos festivals, formada per dues sessions molt especials de cinema per als més petits, a més del taller familiar Fem una pel·li amb I+G Stop Motion i el taller infantil La llavor del cinema fantàstic.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL és el primer festival artístic multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…

Imaga estrena una peça basada en la suspensió dels cabells

La companyia de circ Imaga, estrenarà el seu espectacle "FS2 · Sinfonía Escénica de la Relación", basat en la tècnica…