"TEMPS DE DONES" D'IRANTZU LEKUE EN LA CIBA - STA COLOMA GRAMENET

lacosta

Durant la primera setmana de juny, l’artista basca Irantzu Lekue, ha pintat el seu nou mural participatiu per a la transformació social, Temps de Dones, que ja presideix la façana central de La CIBA, un edifici pioner i emblemàtic, de més de 6.000 metres quadrats, impulsat per l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, que es convertirà en equipament públic municipal per a les polítiques de gènere, la innovació i l’economia feminista. La seva posada en marxa està prevista per al proper mes de setembre.

Irantzu Lekue és una jove i reconeguda artista basca que treballa l’art social i l’art conceptual, l’artivisme i l’art accessible a través d’instal·lacions artístiques, videoart, pintura i escultura. Les seves obres reflexionen sobre l’art i la memòria, sobre les injustícies socials i la importància d’educar en base a les intel·ligències múltiples. El seu treball interpel·la i obre processos participatius a la societat i, d’aquesta manera, desperta la seva capacitat de reflexió al voltant de problemàtiques diverses i planteja alternatives a les injustícies socials més actuals.

Per a la realització d’aquest projecte, Irantzu Lekue ha comptat amb la participació del Consell de Dones de Santa Coloma de Gramanet, els grups de dones i feministes i una representació de l’alumnat de batxillerat artístic de la ciutat. La participació d’aquests col·lectius ha estat especialment notòria en la definició i consecució dels elements que composen el mural Temps de Dones, que ocuparà bona part de la façana central de La CIBA, recollint en la seva proposta tant la història de les lluites feministes a la ciutat com les referents feministes locals i internacionals, com Clara Campoamor. El mural és una al·legoria de la conquesta dels drets i llibertats de les dones.

El mural d’Irantzu Lekue és un pas més en la transformació de La CIBA, que les veïnes i els veïns de Santa Coloma podran començar a gaudir mesos abans que l’emblemàtic edifici obri les seves portes i posi en marxa tots els seus espais, recursos i projectes per a l’apoderament social i econòmic de les dones.

Notícies Relacionades

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

25 ANYS DE MAS I MAS AL CAPDAVANT DE LA SALA JAMBOREE

Mas i Mas ha preparat una programació especial per aquest mes de desembre amb un seguit d’artistes que van ser…

EL CIRC MÉS CONTEMPORANI EN PROCÉS DE CREACIÓ

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en procés de creació de 4 companyies…