CICLE DE CINEMA ONLINE DEL MUHBA: BARCELONA I EL CINEMA CRIMINAL

lacosta

En el marc de la línia de recerca del Museu d’Història de Barcelona – MUHBA sobre les representacions urbanes contemporànies i seguint la programació de Barcelona en moviment. Nits de cinema al MUHBA Park Güellel MUHBA arrenca al juliol un cicle de cinema online que porta per títol Barcelona i el cinema criminalEls dijous 16, 23 i 30 de juliol des de les 21 hores i fins la mitjanit es podran veure a la web del MUHBA tres pel·lícules que presenten Barcelona des del prisma del gènere d’intriga o thriller. 

El cicle s’emmarca en la línia de treball del museu sobre les formes d’interpretar i representar la ciutat i és el segon cicle de cinema del MUHBA Park Güell, que torna a centrar-se en donar a conèixer com els films han caractaritzat la ciutat, l’han modificat i han contribuït a convertir-la en la metròpoli que avui coneixem.

Enguany, el cicle ens ofereix una visió de Barcelona a través del prisma del gènere d’intriga o thriller. Per fer-ho, pren com a punt de partida tres pel·lícules que, en realitat, posen en crisi i transcendeixen certs aspectes del gènere que representen: Los atracadores, de Francisco Rovira Beleta (1962), Fata Morgana, de Vicente Aranda (1966) i La cripta, Cayetano del Real (1981).

Es tracta d’un cicle purament barceloní, perquè la ciutat no és merament l’escenari de la història, sinó que és generadora de l’obra mateixa. La cultura, la societat i les referències que es visualitzen en aquestes pel·lícules són un reflex de la Barcelona del moment i un producte de la seva època.

Les sessions comptaran amb una breu presentació a càrrec de  l’arquitecta, doctora en Història i experta en cinema Celia Marín Vega, que introduirà el context històric i sociocultural de cada film.

Aquest diàleg sobre cinema s’emmarca dins les activitats que el MUHBA realitza al Park Güell adreçades a la ciutadania i als veïns del parc.

Des de La Costa Comunicació acompayem el Museu d’Història de Barcelona – MUHBA en la difusió de les seves activitats digitals i presencials per als mesos de juny i juliol.

Notícies Relacionades

El millor cinema sobre el vi i la vinya al Most

La 9a edició del Festival tindrà lloc del 7 al 17 de novembre a Vilafranca del Penedès i del 27…

L'Acadèmia Catalana de la Música proposa un pla de xoc pel sector

L'Acadèmia ha proposat un detallat pla de xoc per fer front als efectes de la pandèmia sobre un sector que…

EL MUHBA OMPLE DE MÚSICA I LITERATURA LES NITS D'ESTIU

El MUHBA proposa aquest mes de juliol quatre concerts de guitarra al Park Güell i un espectacle literari al MUHBA…