El festival POETAS confirma els primers artistes! - La Costa

lacosta

El festival POETAS se celebrarà els dies 27 i 28 de maig a Matadero Madrid. Els primers artistes confirmats són Isidoro Valcárcel, Esther Ferrer, Raúl Zurita, Nacho Vegas i Los Ganglios.

La 12a edició de POETAS, el festival de creació poètica contemporània està organitzat per Arrebato Libros i Matadero Madrid.

El festival col·labora per segon any consecutiu amb la Feria del Libro de Madrid. Completaran la programació del festival 20 actuacions musicals i performatives; 60 editors nacionals i internacionals i un conjunt d’instal·lacions i tallers que mostraran la part de la literatura més relacionada amb la impressió. Després de l’edició de l’any passat per la qual van passar 10.000 persones per Matadero en els dos dies del festival, aquest any tornarà a ocupar gran part d’aquest recinte, epicentre cultural de la ciutat.

En l’edició d’enguany participaran artistes, a més d’Espanya, d’Argentina, Xile, Itàlia, Mèxic i Portugal. Els primers cinc artistes confirmats són els dos premis nacionals d’Arts Plàstiques i referències artístiques a nivell internacional Isidoro Valcárcel i Esther Ferrer; el gran poeta xilè per excel·lència Raúl Zurita; el músic asturià Nacho Vegas, que tindrà acabat de publicar el seu primer poemari amb Espasaespoesía; i la banda de música PORC (com ells mateixos s’autodenominen) i sempre divertida en els seus directes, Los Ganglios.

Un any més POETAS seguirà apostant per una programació eclèctica que barrejarà poetes, amb músics i bandes que donen gran importància a les lletres i artistes més propers a la performance, l’art d’acció i l’humor. La Fira d’Editorials serà la peça angular sobre la qual girarà tot el festival. En col·laboració amb la Fira del Llibre de Madrid, POETAS mostrarà un altre tipus d’editors, d’una banda editorials d’Itàlia, Anglaterra i Argentina, per un altre editors d’Espanya que aposten per l’afecte a l’objecte i una distribució més personalitzada, i encara que és un festival de poetes, no totes seran editorials de poesia, n’hi haurà de narrativa, d’assaig, de llibre infantil i de llibre d’artista.

Finalment i completant aquesta proposta, professionals de la serigrafia, la robòtica, la il·lustració, el tatuatge i l’enquadernació crearan un espai dins de POETAS dedicat a mostrar el treball del seu dia a dia i interactuant amb el gran públic amb tallers i podent-se dur a casa una petita mostra feta per ells mateixos.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

EL CIRC MÉS CONTEMPORANI EN PROCÉS DE CREACIÓ

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en procés de creació de 4 companyies…