El festival PLURAL + anima als joves a presentar els seus curts! - La Costa

lacosta
noticia plural plus

PLURAL + és un festival de peces de vídeo sobre migració i xenofòbia realitzades per joves d’entre 9 i 25 anys i que te la seva seu a Nova York.

Els Cinemes Girona entren a formar part del festival PLURAL + amb l’objectiu d’animar als joves a presentar-se a la convocatòria del 2018. 

Els guanyadors del PLURAL + assistiran a la Cerimònia de Premis que tindrà lloc a la seu de la ONU de Nova York a finals de novembre de 2018.

Els¬†Cinemes Girona¬†inicien¬†la col¬∑laboraci√≥ entre¬†l‚ÄôAlian√ßa de Civilitzacions de les Nacions Unides¬†i l’Organitzaci√≥ Internacional per les Migracions¬†que compta amb m√©s de 50 al¬∑liats procedents de tot el m√≥n. Amb l‚Äôobjectiu de fomentar la participaci√≥ a la convocat√≤ria d‚Äôaquest 2018, els Cinemes Girona vol donar a con√®ixer PLURAL+ al p√ļblic de la ciutat.

El Festival PLURAL + considera que la visió i la capacitat creativa dels joves són uns agents poderosos pel canvi social i el diàleg en una societat sovint caracteritzada pel conflicte i la divisió. La creació audiovisual és un llenguatge que apel·la fonamentalment a emocions humanes compartides i és un dels sistemes de comunicació més natural entre els joves. PLURAL + convida als joves a no només a identificar els problemes i conflictes sinó també a promoure una atmosfera de mutu respecte.

La¬†col¬∑laboraci√≥¬†amb el festival PLURAL +¬†s‚Äôemmarca dins la¬†l√≠nia i la pol√≠tica de treball¬†delsCinemes Girona¬†que es basa en el comprom√≠s amb els creadors locals i la difusi√≥ dels seus treballs. Aix√≠ mateix els cinemes tenen¬†la voluntat d‚Äôapropar el p√ļblic jove al¬†cinema¬†i col¬∑labora activament amb les principals escoles de cinema de Barcelona i de l‚Äô√†rea metropolitana. A¬†m√©s,¬†tenen¬†una intenci√≥ d‚Äôestablir¬†complicitats i sin√®rgies¬†amb¬†entitats socials¬†de la ciutat i donar visibilitat a la seva¬†programaci√≥ de tem√†tica social.¬†En definitiva,¬†la¬†defensa del talent, la diversitat i la promoci√≥ de l‚Äôactivitat cinematogr√†fica i audiovisual entre el¬†p√ļblic¬†m√©s jove √©s un dels principals objectius.¬†

Sobre el Festival PLURAL + 

PLURAL + és un festival de peces de vídeo de no més de 5 minuts que té la intenció de fomentar una societat més integradora i tolerant a través de l’exploració de temes com la migració, la diversitat, la inclusió social i la xenofòbia mitjançant la creació audiovisual.

Els joves que vulguin participar en la¬†convocat√≤ria del 2018 tindran temps de presentar les seves propostes fins el 3 de juny.¬†M√©s informaci√≥¬†AQU√ć.

El Jurat¬†Internacional¬†de PLURAL+ 2018 entregar√†¬†quatre premis. Un a una¬†pe√ßa de v√≠deo feta per nens de fins a 12¬†anys d’edat, un altre a una¬†pe√ßa feta per adolescents d’entre 13 i 17 anys¬†i un¬†altre¬†a una¬†pe√ßa feta per joves d’entre 18 i 25 anys. A m√©s, es donar√† un¬†Premi Especial En Contra de la Xenof√≤bia. Els guanyadors d’aquests quatre premis seran¬†convidats a Nova York¬†amb totes les¬†despeses de viatge pagades¬†perqu√®¬†participin¬†en la¬†Cerim√≤nia¬†de Premis de PLURAL+ a les Nacions Unides.

Des del 2009 s‚Äôhan presentat m√©s de 1.500 peces de v√≠deos de 110 pa√Įsos diferents, de les quals les que han sortit guanyadores s‚Äôhan projectat en dotzenes de festivals i cinemes i s‚Äôhan dif√≥s a canals de televisi√≥ de tot el m√≥n.

PLURAL+ treballa de prop amb comunitats i escoles d’algunes de les regions més desavantatjades aportant les eines multimèdia necessàries per incentivar la vídeo creació entre els joves. A partir del treball amb associacions com CHINH India, TAL, SIGNIS, FILM AID i la Organització Internacional per les Migracions, PLURAL + construeix la capacitat de les organitzacions d’aportar formació multimèdia als joves i així donar-los més oportunitats.

Notícies Relacionades

no borrar - noti museus

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS!

Et convidem a con√®ixer totes les activitats en motiu del Dia Internacional dels Museus (#DIM17) al Camp de Tarragona i…

ARRENCA EL M√ČS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El M√©s Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindr√† lloc la 12a…

Captura de pantalla 2016-12-07 a las 12.24.34

EL CIRC M√ČS CONTEMPORANI EN PROC√ČS DE CREACI√ď

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en proc√©s de creaci√≥ de 4 companyies…