El festival PLURAL + anima als joves a presentar els seus curts!

lacosta

PLURAL + és un festival de peces de vídeo sobre migració i xenofòbia realitzades per joves d’entre 9 i 25 anys i que te la seva seu a Nova York.

Els Cinemes Girona entren a formar part del festival PLURAL + amb l’objectiu d’animar als joves a presentar-se a la convocatòria del 2018. 

Els guanyadors del PLURAL + assistiran a la Cerimònia de Premis que tindrà lloc a la seu de la ONU de Nova York a finals de novembre de 2018.

Els Cinemes Girona inicien la col·laboració entre l’Aliança de Civilitzacions de les Nacions Unides i l’Organització Internacional per les Migracions que compta amb més de 50 al·liats procedents de tot el món. Amb l’objectiu de fomentar la participació a la convocatòria d’aquest 2018, els Cinemes Girona vol donar a conèixer PLURAL+ al públic de la ciutat.

El Festival PLURAL + considera que la visió i la capacitat creativa dels joves són uns agents poderosos pel canvi social i el diàleg en una societat sovint caracteritzada pel conflicte i la divisió. La creació audiovisual és un llenguatge que apel·la fonamentalment a emocions humanes compartides i és un dels sistemes de comunicació més natural entre els joves. PLURAL + convida als joves a no només a identificar els problemes i conflictes sinó també a promoure una atmosfera de mutu respecte.

La col·laboració amb el festival PLURAL + s’emmarca dins la línia i la política de treball delsCinemes Girona que es basa en el compromís amb els creadors locals i la difusió dels seus treballs. Així mateix els cinemes tenen la voluntat d’apropar el públic jove al cinema i col·labora activament amb les principals escoles de cinema de Barcelona i de l’àrea metropolitana. A més, tenen una intenció d’establir complicitats i sinèrgies amb entitats socials de la ciutat i donar visibilitat a la seva programació de temàtica social. En definitiva, la defensa del talent, la diversitat i la promoció de l’activitat cinematogràfica i audiovisual entre el públic més jove és un dels principals objectius. 

Sobre el Festival PLURAL + 

PLURAL + és un festival de peces de vídeo de no més de 5 minuts que té la intenció de fomentar una societat més integradora i tolerant a través de l’exploració de temes com la migració, la diversitat, la inclusió social i la xenofòbia mitjançant la creació audiovisual.

Els joves que vulguin participar en la convocatòria del 2018 tindran temps de presentar les seves propostes fins el 3 de juny. Més informació AQUÍ.

El Jurat Internacional de PLURAL+ 2018 entregarà quatre premis. Un a una peça de vídeo feta per nens de fins a 12 anys d’edat, un altre a una peça feta per adolescents d’entre 13 i 17 anys i un altre a una peça feta per joves d’entre 18 i 25 anys. A més, es donarà un Premi Especial En Contra de la Xenofòbia. Els guanyadors d’aquests quatre premis seran convidats a Nova York amb totes les despeses de viatge pagades perquè participin en la Cerimònia de Premis de PLURAL+ a les Nacions Unides.

Des del 2009 s’han presentat més de 1.500 peces de vídeos de 110 països diferents, de les quals les que han sortit guanyadores s’han projectat en dotzenes de festivals i cinemes i s’han difós a canals de televisió de tot el món.

PLURAL+ treballa de prop amb comunitats i escoles d’algunes de les regions més desavantatjades aportant les eines multimèdia necessàries per incentivar la vídeo creació entre els joves. A partir del treball amb associacions com CHINH India, TAL, SIGNIS, FILM AID i la Organització Internacional per les Migracions, PLURAL + construeix la capacitat de les organitzacions d’aportar formació multimèdia als joves i així donar-los més oportunitats.

Notícies Relacionades

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS!

Et convidem a conèixer totes les activitats en motiu del Dia Internacional dels Museus (#DIM17) al Camp de Tarragona i…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

EL CIRC MÉS CONTEMPORANI EN PROCÉS DE CREACIÓ

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en procés de creació de 4 companyies…