EL FESTIVAL L'ALTERNATIVA ANUNCIA DATES 2017!

lacosta

La 24a edició de l’Alternativa aposta per la recerca, la innovació i el compromís social

El festival l’Alternativa programarà més de 200 films procedents d’arreu del món.

Durant una setmana, els espectadors gaudiran del millor cinema independent internacional en una de les cites ineludibles del panorama cinematogràfic barceloní.

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 24a edició del 13 al 19 de novembre. Gairebé un quart de segle reivindicant el cinema més lliure, innovador i compromès. Durant una setmana, el festival oferirà un complet programa de projeccions i activitats que defensen la diversitat i que conviden a la reflexió. Un any més, l’Alternativa aposta per la independència creativa de l’autor i el risc amb l’objectiu d’apropar al públic un cinema que és difícil de veure en circuits comercials convencionals.

La seu central serà, com és habitual, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), juntament amb les subseus de la Filmoteca de Catalunya i l’Institut Francès. El festival comptarà també amb la plataforma digital de vídeo a la carta Filmin, on es podrà veure una selecció dels films d’aquesta edició durant els quinze dies posteriors al festival.

El festival és un punt de trobada que fomenta el diàleg, el debat, la participació activa i la formació, i també ofereix un espai de celebració, tant per a públic general com per a professionals, estudiants, seguidors del cinema independent i públic familiar. L’Alternativa comptarà amb dues seccions oficials (competitives), de llargmetratges i curtmetratges; seccions paral·leles, amb homenatges i retrospectives, estrenes, obres de cinematografies poc conegudes i de nous creadors nacionals, així com també una programació familiar; una completa programació gratuïta, rica i diversa, que tindrà lloc cada tarda al Hall del CCCB; espais per a la formació i el debat, amb simposis, una masterclass, tallers de creació, activitats, taules rodones i tallers per a escoles. La secció l’Alternativa Professionals, per la seva banda, oferirà la 8a Jornada de l’Alternativa Professionals i Mentoring Projects, les sessions d’assessorament de projectes.

Amb la col·laboració de la Filmoteca de Catalunya, aquest any el festival dedicarà una retrospectiva a Michael Glawogger (Àustria, 1959 – Libèria, 2014), director de cinema, guionista i director de fotografia. Tant en el seu treball de ficció com en els seus documentals, Glawogger explora el caos i les contradiccions de l’existència humana. La trilogia de films Megacities (1998), Workingman’s Death (2005) i Whores’ Glory (2011) explora el món del treball i la pobresa, i combina el cinema d’observació i una fascinació pels extrems, en un gest per mostrar la dificultat i la complexitat de les vides dels seus protagonistes. Glawogger va morir durant el rodatge del seu últim projecte, Untitled (2017).

“Com diu Plató, la bellesa és l’esplendor de la veritat. Si hi ha alguna veritat en una realitat, mostro que ve d’allà.”

Michael Glawogger

Notícies Relacionades

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecció de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…