L'Acadèmia estrena el documental 'Els perfils d'Alícia'

lacosta

Maria del Mar Bonet, Albert Guinovart, Àngel Casas, Sílvia Pérez Cruz, Marco Mezquida, Rita Payés, Joan Chamorro i la Sant Andreu Jazz Band, Núria Andorrà i també el primer concert-assaig clínic de la Sala Apolo o la tasca de la Fundació Actua, Ajuda, Alimenta, han estat els artistes i les iniciatives guardonades amb els Premis Alícia 2021 que atorga cada any l’Acadèmia Catalana de la Música.

El documental ‘Els perfils d’Alícia’, dirigit per Alexis Borràs, fa un retrat de l’excel·lència musical del país, recollint l’experiència artística, creativa i vital d’aquests artistes i iniciatives, posant en valor la feina i tasca que fan per donar-la a conèixer a tota la ciutadania. A través de la mirada personal i artística d’aquests protagonistes, el film fa una radiografia de l’excel·lent talent creatiu del país, en un moment en què el sector viu una situació molt excepcional, tocat per la crisi de la covid-19. El documental compta també amb altres aparicions destacades com la de l’escultora i il·lustradora Carme Solé Vendrell, encarregada de concebre l’estàtua dels Premis Alícia, i el president de l’Acadèmia Catalana de la Música Gerard Quintana.

El film s’estrenarà al Canal 33 el proper divendres 26 de novembre a les 22.15h i es preestrenarà als Cinemes Girona, amb alguns dels protagonistes del film i representants del sector musical, dimarts 23 de novembre, a les 20.30 h. El documental s’emetrà pròximament també per TV3 i estarà disponible al Canal Alícia de l’Acadèmia Catalana de la Música.

Si voleu venir a veure el documental o fer cobertura de la preestrena als Cinemes Girona, si us plau confirmeu per mail a: marta@lacosta.cat

Els Premis Alícia són els premis anuals atorgats pel sector de la música a Catalunya i s’entreguen a aquells projectes o propostes que destaquen per la seva excel·lència i fomenten els valors creatius, artístics, culturals i socials de la música. Estan conformats per 11 categories: Autoria, Interpretació, Interdisciplina, Talent emergent, Producció discogràfica, Directe, Projecte social, Projecte educatiu, Internacionalització, Periodisme musical i Trajectòria. L’objectiu dels Premis és promocionar, visibilitzar i posar en valor la música produïda dins del territori català i el conjunt de la seva activitat, sense distinció de gèneres o estils. Aquests premis estan proposats i escollits per tots els acadèmics i les 40 entitats que formen part de l’Acadèmia. Uns guardons honorífics que tenen com a premi físic una estatueta de bronze original de l’escultora i il·lustradora Carme Solé Vendrell, guardonada entre d’altres amb Premi Nacional de Cultura i la Creu de Sant Jordi.

El film està coproduït per TVC, la productora Digital Films i l’Acadèmia Catalana de la Música, amb el suport del Departament de Cultura i l’ICEC, i la col·laboració de RTVE, la Diputació de Barcelona, SGAE, Fundació SGAE i AIE.

Notícies Relacionades

Tot preparat pels Premis Alícia de l'Acadèmia Catalana de la Música

S'apropa la primera edició dels Premis Alícia. Vols assistir a la cerimònia d'entrega? Escriu-nos a l'adreça electrònica alicia@academiamusica.cat!

L'Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia

L’Acadèmia Catalana de la Música presenta els Premis Alícia, els nous guardons anuals de l’Acadèmia, que projectaran els valors artístics,…

L'Acadèmia Catalana de la Música proposa un pla de xoc pel sector

L'Acadèmia ha proposat un detallat pla de xoc per fer front als efectes de la pandèmia sobre un sector que…