El concurs Tenor Viñas atrau a més de 500 cantants de tot el món - La Costa

lacosta

El Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas arriba a la 56ena edició augmentant la participació i també incrementant els premis, convertint-lo així en un dels concursos més importants del món. El divendres 25 de gener tindrà la prova final i el diumenge 27 tindrà lloc l’entrega de premis i el concert final.

Enguany, el Concurs comptarà amb la participació de 529 cantants de 61 països. Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid. Dels 529 participants, 230 són sopranos, 60 mezzosopranos, 1 contralts, 110 tenors, 12 contratenors, 85 barítons, 20 baixos i 11 baix-barítons. Dels 61 països participants en destaquen Corea del Sud, amb 166 cantants, Estats Units amb 43 participants, Xina també amb 43 i Rússia, amb 37 artistes. Espanya és el cinquè país i aporta un total de 33 artistes, dels quals 6 són catalans.

La nova edició del concurs comptarà amb un jurat internacional presidit per la directora artística del Liceu Christina Scheppelmann i que serà l’encarregat d’escollir els premiats entre tots els nalistes. Els membres d’aquest jurat formen part dels principals teatres d’òpera del món: Viorica Cortez (Romania), mezzosoprano; Toni Gradsack (Àustria), director de càsting del Teatro alla Scala de Milà; Annette Weber (Alemanya) directora de càsting de la Hamburg State Opera, Wiener Staatsoper; Makvala Kasrashvili (Geòrgia-Rússia), soprano i assistent del director musical del Teatre Bolshoi de Rússia, Moscou; Peter Mario Katona (Alemanya), director de càsting de la Royal Opera House Covent Garden de Londres; Joan Matabosch (Espanya), director artístic del Teatro Real de Madrid; Tobias Hasan (Àustria), responsable del departament artístic de la Staatsoper Berlin; Cristian Schirm (França), director artístic de l’Acadèmia de l’Òpera Nacional de París; Dolora Zajick (Estats Units), mezzosoprano; i Diane Zola (Estats Units) assistent del director general del MET.

Notícies Relacionades

EL CONCURS INTERNACIONAL DE CANT TENOR VIÑAS ESCALFA MOTORS

Més de 500 cantants s'han inscrit arreu del món per participar al 56è Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas que…

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS!

Et convidem a conèixer totes les activitats en motiu del Dia Internacional dels Museus (#DIM17) al Camp de Tarragona i…

Els guanyadors del Tenor Viñas conquisten el Liceu!

El tenor britànic Freddie de Tommaso guanya la 55 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas.