EL CONCURS TENOR VIÑAS, MÉS INTERNACIONAL QUE MAI

lacosta

Després de 55 anys, el Liceu entra a formar part de la Fundació Privada Francesc Viñas juntament amb la Fundació Puig i diversos benefactors particulars per impulsar els joves talents i futures generacions de l’òpera.

El Liceu aposta per donar un abast cada cop més internacional al concurs i emetrà en directe i en ‘streaming’ la prova final i el concert dels guanyadors.

Aquesta edició, que s’iniciarà amb el pregó de Giancarlo del Monaco al Saló de Cent de l’Ajuntament el 13 de gener a les 19h, congregarà a 515 cantants de 60 països.

La 55 edició del Concurs Internacional de Cant Tenor Viñas se celebrarà del 10 al 21 de gener amb la novetat de la incorporació del Liceu a la Fundació Privada Francesc Viñas. Juntament amb la Fundació Puig i diversos benefactors particulars, el Liceu pren una posició destacada en l’organització del certamen amb la intenció de dotar-lo d’un abast més internacional i de promoure el talent jove i les noves generacions de la lírica. Es tracta d’un primer pas per a la creació del programa de joves que el Teatre prepara en el marc del Concurs i de la mà de la resta d’entitats involucrades.

Enguany el Concurs comptarà amb la participació de 515 cantants de 60 països. Els artistes han passat per proves eliminatòries a Londres, Nova York, París, Milà, Berlín, Beijing, San Francisco, Moscou i Madrid. Dels 511 participants, 219 són sopranos, 56 mezzosopranos, 2 contralts, 111 tenors, 15 contratenors, 76 barítons, 19 baixos i 17 baix-barítons. Dels 60 països participants en destaquen Corea, amb 165 cantants, i Rússia, amb 38 artistes, seguits dels 37 procedents de la Xina. Espanya és el quart país i aporta un total de 31 artistes, dels quals 11 són catalans.

Notícies Relacionades

DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS!

Et convidem a conèixer totes les activitats en motiu del Dia Internacional dels Museus (#DIM17) al Camp de Tarragona i…

El millor de la cultura negra, a Barcelona

Del 19 al 31 d'octubre té lloc el Say it Loud 2017, el festival de música i cultura negra de…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…