El Barcelona Gallery Weekend concentra 28 exposicions

lacosta

Barcelona Gallery Weekend 2020 obre les portes de la temporada expositiva en 28 galeries i impulsa l’escena artística local.

Del 17 al 20 de setembre Barcelona Gallery Weekend celebrarà la seva sisena edició, que confirmarà la seva presència en el calendari dels esdeveniments internacionals del món de l’art. Ideat i promogut per Art Barcelona (Abe), Associació de Galeries d’Art Contemporani, que just aquest any celebra els seus 30 anys de trajectòria, i amb la complicitat del Gremi de Galeries d’Art de Catalunya, Barcelona Gallery Weekend inaugurarà la temporada expositiva amb les 28 galeries participants i els més de 60 artistes presentats.

Des del començament, Barcelona Gallery Weekend defensa la tasca de les galeries d’art com a imprescindible per mantenir la bona salut de l’escena cultural. Aquest any més que mai, en un moment històric difícil en què la supervivència del sistema artístic es veu amenaçada, l’esdeveniment posarà de manifest la importància de les galeries com a llocs de lliure accés per al públic que amb les seves programacions contribueixen al sosteniment i el creixement de l’art i la cultura. El seu paper com a pioneres en la descoberta de nous talents i en el suport a la producció les fa pilar fonamental de l’ecosistema artístic, com a espais d’experimentació i generadores de coneixement. En el gran organisme cultural, les galeries són les neurones que connecten artistes, col·leccionistes, públic i institucions.

Tenint en compte la dramàtica situació de crisi que s’ha produït aquest any a causa del virus SARS-CoV-2, la programació de Barcelona Gallery Weekend 2020 es concentrarà exclusivament en les exposicions de les 28 galeries participants i potenciarà les activitats paral·leles que s’organitzaran als seus espais.

En un context en què la globalització ha revelat els seus punts febles, el format Gallery Weekend, que defuig les concentracions massives en pavellons firals i posa en valor la personalitat de cada galeria, apunta a una revisió de les relacions entre espai expositiu i el seu públic, afavoreix el diàleg pausat i facilita les mesures de control sanitari.

Com a novetat aquest any Barcelona Gallery Weekend complementarà l’agenda d’exposicions i activitats en les galeries amb una potent presència virtual.

 

Notícies Relacionades

BARCELONA GALLERY WEEKEND 2020 CONFIRMA 28 GALERIES

Des de La Costa Comunicació recolzem el Barcelona Gallery Weekend en la difusió a premsa de l'esdeveniment.

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…