DONEM PAS A LA MÚSICA! - La Costa

lacosta

El Pont del Diable és un lloc emblemàtic per a la gent de Martorell i un espai perfecte per gaudir d’una bona programació de concerts en les nits d’estiu. Aquest any el Festival Pas, Pont a les Arts Sonores, arriba a la seva 3a edició i presenta una programació eclèctica pensada per a diferents públics, amb una forta presència de música negra, jazz i flamenc.

Donaran el tret de sortida aquest divendres 8 de juliol el holandesos Bruut!, un quartet de jazz bandarra i atrevit, enèrgic, elegant i, sobretot, molt original. Dissabte 9 de juliol vindrà a Martorell la cantant de Chicago Velma Powell amb la seva banda habitual, els Bluedays. Powell, amb la seva veu tòrrida i emocionant, considerada actualment una de les millors veus de blues del món. I per tancar el primer cap de setmana, el diumenge 10 de juliol actuarà An Evening with Big Band Jazz Maresme & The Hanfris Quartet, un espectacle que s’estrena a Martorell amb una posada en escena que recorda als grans shows musicals nord-americans i que fusiona el jazz d’una big band amb la música a capella d’estil barbershop de The Hanfris Quartet. Aquest concert tindrà lloc a un nou espai del festival, el Teatre Progrés de Martorell, i serà de pagament (entre 8 i 10 euros).

El proper cap de setmana, divendres 15 de juliol, serà el torn de The Gramophone Allstars Big Band, una impressionant big band que fusiona la música jamaicana amb la música afroamericana, com el jazz, el soul, el funk i el rhythm&blues; i que a Martorell venen a presentar el seu disc Jazzmaica, un potent àlbum que ha suposat un punt d’inflexió en la trajectòria de la banda. El diumenge 16 de juliol actuarà el cantant Zalon (The Soul Experience), molt conegut per ser vocalista d’Amy Winehouse. La seva veu elèctrica i seductora és considerada per molts com la millor veu de soul del Regne Unit i ve a Martorell acompanyat de la seva impressionant banda de músics.

I finalment l’últim cap de setmana, divendres 22 de juliol actuaran Obeses, que faran parada a Martorell dins de la seva “Gira Llegendària”, però ho faran d’una manera molt especial, acompanyats per la Coral Ars Nova de Martorell, dirigida per Xavier Pagès. I dissabte 23 de juliol tindrem una actuació molt especial amb Sonia Olla & Ismael Fernández que venen a presentar-nos l’espectacle Flamenco coming son. La bailaora i el cantaor representen el flamenc tradicional en la seva forma més pura, un tribut a la vitalitat, a l’emoció, al drama i a la passió. Des de fa dos anys viuen a Estats Units on varen ser descoberts per la cantant Madonna, que els va contractar per a que l’acompanyessin a la seva gira mundial 2015-2016.

Aquest any, dins la programació del PAS, podreu visitar també l’exposició fotogràfica ‘Take it like a woman’ de Josep Maria Palou, dedicada a dones del món de la música. La mostra, que es podrà visitar del 8 al 24 de juliol, és un homenatge explícit a un grup de dones que s’han fet un lloc en l’escena artística, per la seva sensibilitat, creativitat, autenticitat i talent. Una exposició que fuig dels tòpics i ens apropa els sentiments, les emocions i la intensitat amb què artistes com Madonna, Rihanna, Patti Smith, Luz Casal, Kylie Minogue, Roxette, Janis Siegel, Tina Turner, Yuha Wang, Liza Minnelli, P.J. Harvey, Anastacia, Sara Baras o Katy Perry, entre moltes altres, viuen dalt l’escenari. Aquesta exposició tindrà lloc al Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna. (Passeig Quarter, 9).

Notícies Relacionades

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

ÚLTIM CAP DE SETMANA DEL PAS!

Obeses (amb la Coral Ars Nova de Martorell) i el flamenc de Sonia Olla & Ismael Fernández, protagonistes de l'últim…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…