Descobriu el talent creatiu del Districte Cultural de L'Hospitalet!

lacosta

Sabieu que des del 2015, més de 500 artistes i agents culturals han escollit la ciutat de L’Hospitalet de Llobregat com a destí creatiu? Músics, dissenyadors i artistes visuals conviuen avui en espais rehabilitats de l’antiga zona industrial de la ciutat, que s’ha erigit com un dels principals pols culturals de l’àrea metropolitana.

L’exposició “Our garden needs its flowers. Fluxos i narratives artístiques al Districte Cultural de L’Hospitalet” vol donar a conèixer els diversos fluxos, sinèrgies i relats artístics que es donen al Districte Cultural des d’una aproximació natural i espontània, a través d’una selecció de 50 artistes visuals de diferents generacions, músics i 10 dissenyadors.

En la selecció hi tenen representació els més de 10 espais de creació que hi ha al Districte Cultural de L’Hospitalet: l’Edifici FreixasCan PolíticLa Tonal’H, l’Espai SalaminaFASETrama 34La InfinitaLeonardodaVinciCobalto 13Av. Fabregada 22 i el TPK Art i Pensament Contemporani.

L’exposició proposa un recorregut irregular i selvàtic a través d’una successió d’illes d’intensitat artística, allà on es creuen inquietuds comunes entre els creadors; la cura i la reivindicació de la matèria, la dialèctica entre la natura i la tecnologia, les dinàmiques expansives de la pintura, la deconstrucció de la mirada artística o l’activisme cultural.

Aquest projecte organitzat i produït pel Centre d’Art Tecla Sala i el Districte Cultural de L’Hospitalet ha estat comissariat per David Armengol i Albert Mercadé. Un equip de dissenyadors de L’Hospitalet, comissariats per l’estudi DOES Work, ha coordinat la imatge gràfica i el disseny general del projecte a partir de materials d’origen local i en estret diàleg amb les obres dels artistes. La música i el so s’incorporen a l’exposició a través de l’espai Belvedere, un escenari dissenyat pel binomi d’arquitectes TAKK (Mireia Luzárraga i Alejandro Muiño) que acollirà la programació musical que ha confeccionat la sala de concerts Salamandra.

Notícies Relacionades

TORNA EL CREA, LA FESTA DEL DISTRICTE CULTURAL DE L'HOSPITALET

S'apropa la segona edició del CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet, que aglutinarà tot el teixit creatiu i…

Torna el CREA, la trobada del Districte Cultural

Ja s'apropa el CREA, la trobada professional del Districte Cultural que aglutinarà en un mateix dia i espai el teixit creatiu…

CREA, la festa del Districte Cultural de L'Hospitalet

La primera edició d'aquesta festa al Districte Cultural de L'Hospitalet és un dels imprescindibles de la setmana. És una jornada…