Festival DeltaChamber: Música de cambra a les Terres de l'Ebre

lacosta

Del 25 de juliol al 7 d’agost les Terres de l’Ebre tornen a ser capital de la música de cambra amb la celebració de la 7a edició de DeltaChamber Music Festival. La nova proposta per aquest any pretén deixar volar la imaginació amb Fantasia, una forma de composició del món de la música clàssica i de cambra marcat per un caràcter improvisatori. 

Louis Spohr, Robert Schumann, Wolfgang Amadeus Mozart, són només alguns dels compositors del repertori escollit, Un programa que va a càrrec d’un elenc d’11 músics de prestigi internacional, acompanyats de 5 joves músics que també destaquen pel seu talent.

Aquesta edició el festival proposa un programa de 30 concerts distribuïts en 5 municipis de les Terres de l’Ebre. Amb seu principal a Amposta, el festival repeteix per segon any consecutiu a Tortosa i, per primera vegada, arribarà a Ulldecona, Flix i Deltebre. DeltaChamber vol apropar la musica de cambra a diferents llocs emblemàtics com l’Església de Santa Maria de Flix, la Finca de Bombita de Deltebre, el Museu de Tortosa o l’Orfeó Ulldeconenc. 

Després de l’èxit de les passades edicions, el format “un oient – un músic” torna a portar una vintena de concerts individuals a dos espais sorprenents: dilluns 1 d’agost, a la celòquia del Castell d’Amposta, i el dimarts 2 d’agost, a l’Oficina Municipal de Turisme d’Ulldecona. Els concerts centrals aquest any es celebren al Museu de les Terres de l’Ebre a Amposta. Aquest any, l’espai s’intervindrà amb el projecte que resulti guanyador del 4t Concurs d’Arquitectura Efímera que convoca el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya Demarcació de l’Ebre.

Els 11 músics que formaran part d’aquesta setena edició seran:

 • Clarinet: Laura Ruiz Ferreres – Professora HfMDK Frankfurt am Main (Alemanya) i clarinet solista Oxford Philharmonic (Regne Unit)
 • Clarinet: Pau Rodríguez Ruiz – Director i professor Escola i Centre Professional de Música La Lira Ampostina
 • Violí: Livia Sellin – Trio Alba (Àustria)
 • Violí: David Schultheiß – Concertino a Bayerische Staatsoper Munic (Alemanya)
 • Viola: Anna Puig Torné – Viola solista a la Camerata Bern (Suïssa), membre de la Mahler Chamber Orchestra (Alemanya) i professora del Conservatori Superior del Liceu
 • Violoncel: Laia Puig Torné – Professora del Conservatorio Superior de Música de Aragón
 • Violoncel: Fernando Arias Fernández – Professor RCSMM Madrid i Escuela Superior de Música Reina Sofía
 • Violoncel: Michael Preuß – Eliot Quartett (Alemanya)
 • Flauta: María José Ortuño Benito – Flauta solista Orquesta Sinfónica de Galicia
 • Trompa: David Melgar López – Trompa solista Adda Sinfónica
 • Piano: Chengcheng Zhao – Professora de la University of Music and Performing Arts de Graz (Àustria)

Des dels seus inicis, el festival ha impulsat la promoció del talent jove a través del Programa Young Talent, que dona l’oportunitat a joves músics del país a conviure i participar en els concerts centrals de música de cambra amb els solistes del festival. El dissabte, 30 de juliol, a La Lira Ampostina, a Amposta, es realitzarà l’audició per seleccionar els participants del Programa Young Talent i del Programa Academy 2023. Les inscripcions estaran obertes fins a l’11 de juliol, a les 15 h. Les bases i el formulari d’inscripció estan disponibles a la web del festival.

La 7a edició obre de nou la porta als workshops, on el festival convida a experts d’altres disciplines que puguin enriquir la formació i salut de qualsevol músic, a l’hora que sumin i traslladin a les persones participants la importància de mantenir un cos sa a partir de la motivació com a motor per emprendre qualsevol activitat física. Les places són limitades i s’ha de realitzar inscripció prèvia enviant un correu a info@deltachambermusicfestival.com. Els tallers programats enguany són:

 • Dimarts 26 de juliol: “La motivació i la música amb perspectiva musicoterapèutica”, amb Romina Rótulo, musicoterapeuta i professora de sensibilització, iniciació, nivells elementals, cos i moviment a l’Escola Municipal de Música del Perelló.
 • Dijous 28 de juliol: “Mobilitat i prevenció de lesions-Fitnes”, amb Oscar Alexander Roldan Agudelo, CEO de Fitmewise i entrenador personal.

Consulta la programació completa del Festival DeltaChamber 2022.

Notícies Relacionades

ARRIBA LA TERCERA EDICIÓ DEL FESTIVAL SECO

SECO desplega un potent programa de concerts, arts escèniques, cinema, gastronomia i arts visuals del 12 al 15 d'abril al…

Primeres confirmacions del B•XTRA, el cicle de concerts del Festival•B

Cupido, Yung Beef, Rebe o Rojuu estaran presents a la Fàbrica Fabra i Coats la primera setmana del març dintre…

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…