CONEIX LA PROGRAMACIÓ I ACTIVITATS DE L'UTOPIAMARKETS PHOTO - La Costa

lacosta

El mercat UtopiaMarkets Photo tindrà lloc els dies 24, 25 i 26 de març a l’espai Utopia 126 de Barcelona. Després de l’èxit que va tenir la primera edició al juny de l’any passat, el mercat repetirà el format però introduint nous autors, noves activitats i redissenyant els diferents espais per fer-los més còmodes al públic assistent.

A UtopiaMarkets Photo es podrà comprar fotografia de qualitat directament als autors, que estaran presents els tres dies del mercat. D’aquesta manera, la fotografia serà més accessible al públic que, a més de comprar podrà descobrir i conversar amb els autors. També es podran trobar productes relacionats amb el món de la fotografia, com fotollibres i d’altres objectes fotogràfics.

Hi participaran prop de 60 fotògrafs, consagrats i emergents, de totes les tècniques i estils, a més d’escoles, editorials, botigues i impremtes.

Els fotògrafs que hi participaran són Joan Alvado, Akashi Photos, Israel Ariño, Ariadna Arnés, Caterina Barjau, Jordi Bernadó, Xavi Bou, Gerard Boyer, Jordi Calafell Garrigosa, Maite Caramés, Tas Careaga, Gemma Comas, Dídac Cortina, Enric Duch, Pep Escoda, Carmen Escudero, Francesc Fàbregas, Lucía Faraig, Roberto Feijoo, Rosa Feliu, Santiago Garcés, Eli Garmendia, Carlos González Armesto, Manuel Granados, Sasha R. Gregor, Raul Guillamón, Maria Huerga, Steve Jacobs, Manolo Laguillo, Anita Licis-Ribak, Josep Maria de Llobet, Miquel Llonch, Alex Llovet, Nuria López Torres, Cesar Lucadamo, Héctor Mediavilla, Bernat Millet, Mario Montero, José María de Orbe, César Ordóñez, Carlos Pericás, Luis Plana del Llano, Lluc Queralt, Luis Reina, Victoria Rodríguez Cruz, Marc Rosés, Mònica Rosselló, Martí Sala, Clara Sopeña, Joan Tomás, Xavier Torres-Bacchetta, Guillem Trius, Manuel Ubeda, Guillem Vidal i Jordi Vilella. 

Un ampli programa de xerrades i conferències aproparà al públic el coneixement de diferents personalitats del món de la cultura i la fotografia. L’humorista Andreu Buenafuente, a la seva xerrada Malalt de foto, parlarà sobre la seva passió per la fotografia i del seu projecte captura.org. Guillem Trius, fotoperiodista especialitzat en reporterisme, farà una conferència on repassarà fotografies de la seva exitosa trajectòria, que l’ha portat a treballar per projectes socials com l’ONG Nutrició Sense Fronteres o les Nacions Unides, sempre retratant realitats incòmodes per a la societat occidental. També hi haurà una xerrada per presentar el festival Revela-T, que enguany celebra la seva 5a edició, amb Pep Mínguez (director del festival), Fernando Peracho (Valid Foto), Vicenç Boned (Tagomago Collectors Project) y Pepe Font de Mora (director de la Fundació Foto Colectania). Aquesta xerrada clourà amb un col·loqui sobre col·leccionisme en el qual els quatre integrants de l’activitat parlaran sobre l’interès per l’art fotogràfic i la importància d’adquirir fotografies físiques com a objectiu artístic. El fotoperiodista Joan Guerrero, que l’any 2009 va ser guardonat amb la Medalla d’Or al Mèrit Artístic per l’Ajuntament de Barcelona, ens parlarà sobre la història del fotoperiodisme a Barcelona. I el fotògraf Claudi Carreras donarà una conferència sobre els fotògrafs que formen part del llibre documental Laberinto de miradas, un projecte expositiu i editorial de la fundació Casa América i AECID. Manolo Laguillo, l’arquitecte Fernando Marzá i l’artista Carlos Velilla presentaran el projecte De Montcada al mar, los siete últimos kilómetros del río Besòs, que el fotògraf està realitzant per al Col·legi d’Arquitectes de Barcelona i projectaran un vídeo de Carlos Velilla sobre aquest treball.

Es projectarà el documental BigasxBigas, una pel·lícula dirigida per Bigas Luna, amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons, on ens mostra diferents facetes de la seva obra com a creador, tant com a fotògraf, artista plàstic o director de cinema.

El públic assistent podrà fer-se retratar in situ per reconegudes fotògrafes com Maria Espeus, Teresa Peyrí, Bèla Adler, Lucía Carretero o Señor Archer, aquest últim amb la tècnica del col·lodió humit.

Aquestes activitats necessiten reserva prèvia. Podeu trobar més información alweb d’UtopiaMarkets (www.utopiamarkets.com).

Els visitants també podràn fer-se fotos en un divertit photocall,  provar diferents objectius de Sigma, participar en sortejos de càmeres Fujifilm, o apuntar-se a un taller d’Street Photo organitzat per Olympus, amb Martín Gallego, entre moltes altres activitats.

El mercat comptarà també amb servei de bar i amb un ampli i complet espai gastronòmic amb la col·laboració de l’icònic Restaurant Flash Flash.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

CONEIX TOTA LA PROGRAMACIÓ DE L'UTOPIAMARKETS POESIA!

El mercat UtopiaMarkets reuniràa a poetes, poetes visuals, editorials i revistes objecte...a més de recitals, xerrades, tallers i espectacles.

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…