CONEIX LA PROGRAMACI√ď I ACTIVITATS DE L'UTOPIAMARKETS PHOTO

lacosta

El mercat¬†UtopiaMarkets Photo¬†tindr√† lloc els dies¬†24, 25 i 26 de mar√߬†a l‚Äôespai¬†Utopia 126¬†de¬†Barcelona.¬†Despr√©s de l‚Äô√®xit que va tenir la primera edici√≥ al juny de l‚Äôany passat, el mercat repetir√† el format per√≤ introduint nous autors, noves activitats i redissenyant els diferents espais per fer-los m√©s c√≤modes al p√ļblic assistent.

A¬†UtopiaMarkets Photo¬†es podr√†¬†comprar fotografia de qualitat¬†directament als autors, que estaran presents els tres dies del mercat. D‚Äôaquesta manera, la fotografia ser√† m√©s accessible al p√ļblic¬†que,¬†a m√©s de comprar¬†podr√†¬†descobrir i conversar amb els autors. Tamb√©¬†es podran trobar productes relacionats amb el m√≥n de la fotografia, com fotollibres i d‚Äôaltres objectes fotogr√†fics.

Hi participaran prop de 60 fotògrafs, consagrats i emergents, de totes les tècniques i estils, a més d’escoles, editorials, botigues i impremtes.

Els fot√≤grafs que hi participaran s√≥n¬†Joan Alvado, Akashi Photos, Israel Ari√Īo, Ariadna Arn√©s, Caterina Barjau, Jordi Bernad√≥, Xavi Bou, Gerard Boyer, Jordi Calafell Garrigosa, Maite Caram√©s, Tas Careaga, Gemma Comas, D√≠dac Cortina, Enric Duch, Pep Escoda, Carmen Escudero, Francesc F√†bregas, Luc√≠a Faraig, Roberto Feijoo, Rosa Feliu, Santiago Garc√©s, Eli Garmendia, Carlos Gonz√°lez Armesto, Manuel Granados, Sasha R. Gregor, Raul Guillam√≥n, Maria Huerga, Steve Jacobs, Manolo Laguillo, Anita Licis-Ribak, Josep Maria de Llobet, Miquel Llonch, Alex Llovet, Nuria L√≥pez Torres, Cesar Lucadamo, H√©ctor Mediavilla,¬†Bernat Millet,¬†Mario Montero, Jos√© Mar√≠a de Orbe, C√©sar Ord√≥√Īez, Carlos Peric√°s, Luis Plana del Llano, Lluc Queralt, Luis Reina, Victoria Rodr√≠guez Cruz, Marc Ros√©s, M√≤nica Rossell√≥, Mart√≠ Sala, Clara Sope√Īa, Joan Tom√°s, Xavier Torres-Bacchetta, Guillem Trius, Manuel Ubeda, Guillem Vidal i Jordi Vilella.¬†

Un ampli programa de¬†xerrades i confer√®ncies¬†apropar√† al p√ļblic el coneixement de diferents personalitats del m√≥n de la cultura i la fotografia. L‚Äôhumorista¬†Andreu Buenafuente,¬†a la seva¬†xerrada¬†Malalt de foto, parlar√† sobre la seva passi√≥ per la fotografia i del seu projecte¬†captura.org.¬†Guillem Trius, fotoperiodista especialitzat en reporterisme, far√† una confer√®ncia on repassar√† fotografies de la seva exitosa¬†traject√≤ria, que l‚Äôha portat a treballar per projectes socials com l‚ÄôONG Nutrici√≥ Sense Fronteres o les Nacions Unides, sempre retratant realitats inc√≤modes per a la societat occidental. Tamb√© hi haur√† una xerrada per presentar el¬†festival¬†Revela-T,¬†que enguany celebra la seva 5a edici√≥, amb¬†Pep M√≠nguez¬†(director del festival),¬†Fernando Peracho¬†(Valid Foto),¬†Vicen√ß Boned¬†(Tagomago Collectors Project) y¬†Pepe Font de Mora¬†(director de la Fundaci√≥ Foto Colectania). Aquesta xerrada clour√† amb un col¬∑loqui sobre col¬∑leccionisme¬†en el qual els quatre integrants de l‚Äôactivitat parlaran sobre l‚Äôinter√®s per l‚Äôart fotogr√†fic i la import√†ncia d‚Äôadquirir fotografies f√≠siques com a objectiu art√≠stic. El fotoperiodista¬†Joan Guerrero,¬†que l‚Äôany 2009 va ser guardonat amb la Medalla d‚ÄôOr al M√®rit Art√≠stic per l‚ÄôAjuntament de Barcelona, ens parlar√† sobre la hist√≤ria del fotoperiodisme a Barcelona. I el fot√≤graf¬†Claudi Carreras¬†donar√† una confer√®ncia sobre els fot√≤grafs que formen part del llibre documental¬†Laberinto de miradas, un projecte expositiu i editorial de la fundaci√≥ Casa Am√©rica i AECID.¬†Manolo¬†Laguillo,¬†l‚Äôarquitecte Fernando Marz√° i l‚Äôartista Carlos Velilla¬†presentaran el projecte¬†De Montcada al mar, los siete √ļltimos kil√≥metros del r√≠o Bes√≤s,¬†que el fot√≤graf est√† realitzant per al Col¬∑legi d‚ÄôArquitectes de Barcelona i projectaran un¬†v√≠deo de Carlos Velilla sobre aquest treball.

Es projectarà el documental BigasxBigas, una pel·lícula dirigida per Bigas Luna, amb ell com a protagonista i la seva pròpia vida com a teló de fons, on ens mostra diferents facetes de la seva obra com a creador, tant com a fotògraf, artista plàstic o director de cinema.

El p√ļblic assistent podr√†¬†fer-se retratar¬†in situ¬†per¬†reconegudes fot√≤grafes com¬†Maria Espeus,¬†Teresa Peyr√≠, B√®la Adler,¬†Luc√≠a Carretero o Se√Īor Archer,¬†aquest √ļltim amb¬†la t√®cnica del col¬∑lodi√≥ humit.

Aquestes activitats necessiten reserva prèvia. Podeu trobar més información alweb d’UtopiaMarkets (www.utopiamarkets.com).

Els visitants també podràn fer-se fotos en un divertit photocall,  provar diferents objectius de Sigma, participar en sortejos de càmeres Fujifilm, o apuntar-se a un taller d’Street Photo organitzat per Olympus, amb Martín Gallego, entre moltes altres activitats.

El mercat comptarà també amb servei de bar i amb un ampli i complet espai gastronòmic amb la col·laboració de l’icònic Restaurant Flash Flash.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL M√ČS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El M√©s Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindr√† lloc la 12a…

CONEIX TOTA LA PROGRAMACI√ď DE L'UTOPIAMARKETS POESIA!

El mercat UtopiaMarkets reuniràa a poetes, poetes visuals, editorials i revistes objecte...a més de recitals, xerrades, tallers i espectacles.

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edici√≥ de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…