La millor animació del país a Lleida

lacosta

L’Animac és la Mostra Internacional de Cinema d’Animació de Catalunya que organitza l’Ajuntament de Lleida que en la passada edició la programació va girar al voltant del tema “La mà de l’artista”, celebrant la multiplicació de les produccions ‘fetes a mà’, i reconeixent la mà dels artistes en els processos d’animació digital.

Un total de 172 films d’animació (7 llargmetratges i 165 curtmetratges): una radiografia de la millor animació d’autor que s’està fent a nivell internacional i nacional.

Van passar per Lleida  convidats d’excepció com Piotr Dumała, un dels animadors europeus més venerats actualment, i l’animador experimental Pierre Hébert, deixeble del referent mundial de l’animació experimental Norman McLaren. Animac va preparar una inauguració molt especial amb la projecció del film, Rocks in my Pockets, òpera prima de l’autora letona Signe Baumane, que va estar preseleccionada als Oscar.

Animac va fer una forta aposta pel llarg i va presentar un total de 7 llargmetratges d’animació independents excepcionals: el ja citat Rocks in my Pockets, Song of the Sea, Pos Eso, Seth’s Dominion, O Menino e o Mundo, Truth Has Fallen i Giovanni’s Island. A més, Animac no oblida els curtmetratges, ànima de la Mostra; es podran veure un total de 165 treballs de directors internacionals com Torill Kove, Rita Basulto, Mirai Mizue, Olga o Priit Pärn; i nacionals com Anna Solanas i Marc Riba,César Díaz, Jossie Malis, Laura Ginès, Andrés Raimundo Nieves i Trimono, entre molts d’altres.

El Premi Trajectòria del festival es va atorgar a Carlos i Jordi Grangel, dos dels nostres artistes més internacionals que honrar els 25 anys d’existència de l’Studio Grangel. Els germans Grangel, que han treballat per cineastes com Steven Spielberg o Tim Burton, a més a més, varen impartir una conferència i es va fer una exposició amb alguns dels dibuixos dels seus personatges més coneguts.

La Mostra va completar la seva programació amb tot un seguit de conferències i tallers que varen portar a Lleida als professionals més en actiu del moment com Víctor Monigote (Mortadelo y Filemón) o Íker de los Mozos(Big Hero 6), entre molts d’altres. També hi va haver un espai per la trobada i l’experimentació a l’espai Animacrea, projeccions pel públic infantil, sessions escolars, sessions de trobades pels professionals del sector, activitats nocturnes i moltes més activitats.

Notícies Relacionades

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecció de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

TORNA EL MILLOR CINEMA ITALIÀ

Arriba una nova edició de la MCIB - Mostra de Cinema Italià de Barcelona, amb la millor selecció del cinema…