Com serà el món del llibre l'any 2030?

lacosta

Els editors Koen Van Gulik, Teresa Cremisi i Consuelo Saizar; els escriptors Eduardo Mendoza, Javier Cercas i Gemma Lienas; el llibreter londinenc James Daunt i el director de cinema Agustín Díaz Yanes, entre els participants d’aquest any.

El Fòrum tindrà lloc a Barcelona els dies 5, 6 i 7 de juliol.

En la seva segona edició, el Fòrum Edita Barcelona dibuixarà els reptes del món del llibre, projectant-lo tres lustres cap al futur. I acollirà, a més, trobades i debats sobre qüestions candents de l’edició actual.

Figures de prestigi internacional, grans prescriptors dins el sector com l’holandès Koen Van Gulik, de l’editorial Wereldbibliotheek; la francesa Teresa Cremisi, que va ser responsable editorial de Gallimard i Flammarion, o la mexicana Consuelo Saizar, exdirectora de Fondo de Cultura Económica, proposaran perspectives a llarg termini, que apunten cap a l’any 2030, de les grans tendències de l’edició en diferents àrees geogràfiques del món.

En el capítol literari, Edita Barcelona comptarà amb la presència del premi Cervantes 2017, Eduardo Mendoza, qui pronunciarà la conferència inaugural sobre el tema “Una vida amb editors”. Un altre dels autors actuals més destacats, Javier Cercas, dialogarà amb el president de la Federación de Gremios de Editores de España, Daniel Fernández, sobre el procés d’elaboració del llibre, des de la imaginació de l’autor a les mans del lector.

Aquest any el Fòrum planteja un debat sobre el moment actual de les llibreries de qualitat a Europa amb quatre professionals de referència continental: James Daunt, de Daunt Books & Waterstones (Londres); Christian Thorel, d’Ombres Blanches (Tolouse); i Maarten Asscher, d’Athenaeum (Amsterdam); moderats pel director de La Central, Antonio Ramírez.

En diferents taules rodones com “Tinc 12 anys i he deixat de llegir”, “Noves tendències de la ficció” i “Per què ven un llibre que ven?”, els experts convocats pel Fòrum Edita Barcelona analitzaran els canvis en el terreny dels gustos lectors. Entre ells figuren els escriptors Care Santos, Gemma Lienas i Marcos Chicot, i els editors Juan Cerezo, Elena Ramírez, Pilar Reyes, Núria Tey, Aniol Rafel, Esther Pujol i Iolanda Batallé.

D’altra banda, a les taules dedicades a “El més nou? Realitat augmentada, algoritmes i altres tendències” i “Perspectives de distribució” s’abordaran les transformacions conceptuals i tecnològiques que el món del llibre s’està plantejant en el moment present, a través d’experiències d’última generació.

El director de cinemaAgustín Díaz Yanes, comentarà l’auge de les adaptacions a “Del llibre a la pantalla”, amb altres professionals de la producció audiovisual.

I, a la taula de cloenda, representants de l’Ajuntament barceloní, la Generalitat, la Comisión de Cultura del Congreso i el Ministerio de Cultura, discutiran si, en els temes de les campanyes de foment de la lectura, cal parlar d’“Eficàcia o fum”.

Notícies Relacionades

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

IN LOVE AMB EL CARTELL DEL CARA•B

Estem totalment in love amb el súper cartell del Cara•B 2017. Festival de cultura musical independent! 17 i 18 de…

RE-MOU-TE EN ESCENA

La coreògrafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisió de «El món, la carn (l’últim cop)» de la companyia La Sota…