ELS QUEBEQUESOS CLARA FUREY I PETER JASKO PRESENTEN "UNTIED TALES" A LA SALA HIROSHIMA - La Costa

lacosta

El 12 i 13 d’abril Hiroshima convida a la sala, com cada temporada, a creadors procedents del Quebec. En aquest cas l’aposta d’Hiroshima, amb el suport del Bureau du Québec de Barcelona, han estat els artistes Clara Furey i Peter JaÅ¡ko, que presentaran la peça de dansa Untied Tales (The vanished power of the usual reign), una història d’amor ballada amb una proposta delicada i tendra.

Untied Tales és com un conte de fades que es torça, com la relació de dos nens que s’han fet grans i en la qual veiem el viatge des de la innocència fins a la derrota. Al llarg dels 60 minuts que dura la peça, aquest esplèndid duo de ballarins ens ensenya aspectes de l’amor: la ruptura, la proximitat i la distància, la llum i l’ombra, l’esperança i el terror. La coreografia, tot i ser força abstracta, sap incorporar cautelosament gestos i moviments que funcionen com un quadre impressionista, evocant moments vitals que tots coneixem. La urgència per arribar a l’altre defineix el ritme de la peça. L’espai sonor, electrònic i intimista, crea una atmosfera immersiva.

Clara Furey i Peter Jaško combinen els seus bagatges artístics, entre la dansa contemporània, la dansa tradicional i la performance, creant un estil híbrid. Jaško es mou de forma fluida, gairebé aèria; per la seva banda, la intèrpret del rol femení, Hanako Hoshimi-Caunes, accentua el pes del cos, amb moviments més performatius i frontals. Es crea un equilibri de forces perfecte, on el que és masculí i el que és femení juguen un rol fonamental.

Clara Furey i Peter JaÅ¡ko construeixen una peça bella i tendra, d’una gran intimitat i delicadesa que s’ha de descobrir. Una petita joia de la sempre estimulant escena de Montréal, que ja ha portat a Hiroshima artistes com Dana Mitchel o Manuel Roque, i un tresor de la temporada 2018/2019 de la sala.

Per aquest espectacle, Hiroshima torna a col·laborar amb Zumzeig-Cine cooperativa, oferint la possibilitat de, comprant l’entrada per Untied Tales i pagant un suplement de 0,50€, poder assistir a un passi de la pel·lícula Ver a una mujer al cinema Zumzeig. Presentant la mateixa entrada que a Hiroshima, podràs assistir a qualsevol de les sessions del film.

Notícies Relacionades

3 ANYS D'ESCENA INDEPENDENT A LA SALA HIROSHIMA

La sala Hiroshima acaba de celebrar tres anys apropant la millor escena independent contemporània a la ciutat.

HOTEL COL·LECTIU ESCÈNIC ES PRESENTA A LA SALA HIROSHIMA

La nova companyia catalana Hotel Col·lectiu Escènic es presenta en societat a la sala Hiroshima amb dues peces breus.

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!