¡Boom! ¡Avance de programación de Escena Poblenou!

lacosta

La¬†16a edici√≥¬†del¬†Festival¬†de Creaci√≥ Contempor√†nia Escena Poblenou¬†tindr√† lloc del¬†19 al 22¬†d’octubre.¬†Escena Poblenou¬†√©s un ‘viver d’escena’ de projectes esc√®nics, culturals i socials que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diverses entitats i espais del barri i de la ciutat.

Enguany el¬†programa d’Escena Poblenou s’estructura en 8¬†projectes:¬†Escena +Dones, que vol recon√®ixer i visibilitzar¬†el treball de dones creadores i directores professionals d’escena;¬†Embrions,¬†amb¬†projectes art√≠stics de creaci√≥ emergent en estat de gestaci√≥;¬†Beques i resid√®ncies de creaci√≥ art√≠stica;¬†Projecte Territori, amb l’objectiu de potenciar vincles art√≠stics i comunitaris al barri a trav√©s de l’escena i de l’art en general;¬†Projecte Comunitat, un altaveu de projectes que parlen de la realitat social actual;¬†Educaci√≥ i joves, comprom√®s amb l’educaci√≥;¬†Di√†leg i reflexi√≥¬†sobre cultura, art, activisme i societat; i¬†Internacional,¬†per obrir camins, crear ponts, donar visibilitat a les diferents propostes del Festival a nivell internacional.

Seguint la línia dels darrers anys, el suport a la creació és un dels punts forts del Festival i, per a dur-ho a terme, Escena Poblenou ha obert tres convocatòries anuals: Embrions, Escena +Dones i Projecte Territori. 

La quarta edici√≥ del¬†Projecte Embrions¬†mostrar√† en aquesta edici√≥¬†4 projectes art√≠stics de creaci√≥ emergent en estat de gestaci√≥, idees embrion√†ries que en un futur esdevindran projectes esc√®nics o no. Els artistes seleccionats, d’entre els¬†61 projectes presentats,presentaran la seva idea a representants de centres de creaci√≥, agents productors i programadors, per tal de trobar¬†un acompanyament adequat per a seguir amb el seu treball.

Saunterer¬†de¬†Colectivo Ameno¬†√©s una performance basada en la filosofia de Santiago L√≥pez Petit i en els¬†Pressentiments¬†d’Espai en Blanc, un gest radical d’alg√ļ que vol fer¬†del seu¬†voler viure¬†un desafiament col¬∑lectiu. D’altra banda,¬†Likes¬†de¬†N√ļria Guiu¬†√©s la¬†primera versi√≥ d‚Äôun projecte de dansa que pren com a base el m√®tode de recerca antropol√≤gic. Els likes s√≥n els¬†nous s√≠mbols de prestigi social, aix√≠ com un bar√≤metre d‚Äô√®xit per a moltes empreses, organitzacions, celebritats i individus. Qui, com i en funci√≥ de qu√® opera aquest bar√≤metre? Aquesta pe√ßa¬†q√ľestiona la manera en qu√®¬†llegim, entenem, aprovem o desaprovem l‚Äôaltre.

Env√†, d’Amer i √Äfrica circ cia¬†ens proposa una pe√ßa entre 250kg de palla i 125kg de massa humana, on dues persones divaguen sobre les peculiaritats de les relacions humanes a trav√©s del moviment, els equilibris, l’humor i la composici√≥ de l’espai. Finalment,¬†Bajo por las escaleres para no encontrarme al vecino en el ascensor¬†de¬†Mont√≥n de paja & trigo – Javier Guerreroplanteja q√ľestions com la responsabilitat, el comprom√≠s, la cultura com¬†una cosa que ens pertany i el saber-nos individus actius, que podem fer molt m√©s del que fem i del que les institucions dictaminen.

Enguany Escena Poblenou programa¬†2 espectacles acabats que es van presentar¬†el 2016 al Projecte Embrions,¬†Un le√Īador no es un dise√Īador¬†de¬†Joan Estrader¬†i¬†A√úC: El so de les esquerdes¬†de¬†Les Impuxibles i Carla Rovira. La pe√ßa d’Estrader¬†no √©s una obra teatral, no √©s una confer√®ncia, no √©s un mon√≤leg, no √©s una exposici√≥, per√≤ t√© una mica de cada un d’aquests ingredients. Jocs de paraules delirants, ironia aguda i una habilitat innata per a generar situacions c√≤miques que s‚Äôenfoquen, en aquesta ocasi√≥, en el m√≥n del disseny, la creativitat, la forma i funci√≥ dels objectes i l’est√®tica que ens envolta.

Per la seva banda,¬†Les Impuxibles i Carla Rovira¬†s’alien en aquesta pe√ßa que den√ļncia¬†el lament silenciat en la nostra quotidianitat de la viol√®ncia sexual, invisibilitzada per desconeixement, conniv√®ncia o horror.¬†A√úC: El so de les esquerdes¬†convida a compartir¬†per recon√®ixer,¬†per canviar i¬†per perdre la por.

Notícies Relacionades

UNA PROGRAMACI√ď DE LUXE AL FESTIVAL POETAS

El festival compatr√† amb noms com Isidoro Valc√°rcel, Esther Ferrer, Ra√ļl Zurita, Nacho Vegas, Ajo, Gabo Ferro, Noiserv, Ignatius Farray…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmar√®s del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

RE-MOU-TE EN ESCENA

La core√≤grafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisi√≥ de ¬ęEl m√≥n, la carn (l‚Äô√ļltim cop)¬Ľ de la companyia La Sota…