¡Boom! ¡Avance de programación de Escena Poblenou!

lacosta

La 16a edició del Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou tindrà lloc del 19 al 22 d’octubre. Escena Poblenou és un ‘viver d’escena’ de projectes escènics, culturals i socials que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diverses entitats i espais del barri i de la ciutat.

Enguany el programa d’Escena Poblenou s’estructura en 8 projectes: Escena +Dones, que vol reconèixer i visibilitzar el treball de dones creadores i directores professionals d’escena; Embrions, amb projectes artístics de creació emergent en estat de gestació; Beques i residències de creació artística; Projecte Territori, amb l’objectiu de potenciar vincles artístics i comunitaris al barri a través de l’escena i de l’art en general; Projecte Comunitat, un altaveu de projectes que parlen de la realitat social actual; Educació i joves, compromès amb l’educació; Diàleg i reflexió sobre cultura, art, activisme i societat; i Internacional, per obrir camins, crear ponts, donar visibilitat a les diferents propostes del Festival a nivell internacional.

Seguint la línia dels darrers anys, el suport a la creació és un dels punts forts del Festival i, per a dur-ho a terme, Escena Poblenou ha obert tres convocatòries anuals: Embrions, Escena +Dones i Projecte Territori. 

La quarta edició del Projecte Embrions mostrarà en aquesta edició 4 projectes artístics de creació emergent en estat de gestació, idees embrionàries que en un futur esdevindran projectes escènics o no. Els artistes seleccionats, d’entre els 61 projectes presentats,presentaran la seva idea a representants de centres de creació, agents productors i programadors, per tal de trobar un acompanyament adequat per a seguir amb el seu treball.

Saunterer de Colectivo Ameno és una performance basada en la filosofia de Santiago López Petit i en els Pressentiments d’Espai en Blanc, un gest radical d’algú que vol fer del seu voler viure un desafiament col·lectiu. D’altra banda, Likes de Núria Guiu és la primera versió d’un projecte de dansa que pren com a base el mètode de recerca antropològic. Els likes són els nous símbols de prestigi social, així com un baròmetre d’èxit per a moltes empreses, organitzacions, celebritats i individus. Qui, com i en funció de què opera aquest baròmetre? Aquesta peça qüestiona la manera en què llegim, entenem, aprovem o desaprovem l’altre.

Envà, d’Amer i Àfrica circ cia ens proposa una peça entre 250kg de palla i 125kg de massa humana, on dues persones divaguen sobre les peculiaritats de les relacions humanes a través del moviment, els equilibris, l’humor i la composició de l’espai. Finalment, Bajo por las escaleres para no encontrarme al vecino en el ascensor de Montón de paja & trigo – Javier Guerreroplanteja qüestions com la responsabilitat, el compromís, la cultura com una cosa que ens pertany i el saber-nos individus actius, que podem fer molt més del que fem i del que les institucions dictaminen.

Enguany Escena Poblenou programa 2 espectacles acabats que es van presentar el 2016 al Projecte Embrions, Un leñador no es un diseñador de Joan Estrader i AÜC: El so de les esquerdes de Les Impuxibles i Carla Rovira. La peça d’Estrader no és una obra teatral, no és una conferència, no és un monòleg, no és una exposició, però té una mica de cada un d’aquests ingredients. Jocs de paraules delirants, ironia aguda i una habilitat innata per a generar situacions còmiques que s’enfoquen, en aquesta ocasió, en el món del disseny, la creativitat, la forma i funció dels objectes i l’estètica que ens envolta.

Per la seva banda, Les Impuxibles i Carla Rovira s’alien en aquesta peça que denúncia el lament silenciat en la nostra quotidianitat de la violència sexual, invisibilitzada per desconeixement, connivència o horror. AÜC: El so de les esquerdes convida a compartir per reconèixer, per canviar i per perdre la por.

Notícies Relacionades

UNA PROGRAMACIÓ DE LUXE AL FESTIVAL POETAS

El festival compatrà amb noms com Isidoro Valcárcel, Esther Ferrer, Raúl Zurita, Nacho Vegas, Ajo, Gabo Ferro, Noiserv, Ignatius Farray…

La Costa recomana #69

Propostes per a la setmana de l'1 al 6 de desembre. Palmarès del Zoom Festival, Sala Hiroshima, Mostra de Cinema…

RE-MOU-TE EN ESCENA

La coreògrafa Gemma Peramiquel presenta la seva revisió de «El món, la carn (l’últim cop)» de la companyia La Sota…