La Blueproject porta a Barcelona el col·lectiu The Perfect Lover

lacosta

L’exposició Mia anima nera és un joc a tres bandes en el que l’autoría es un concepte contaminat.

Aquest any, la Blueproject Foundation celebra el seu sisè aniversari apropant al públic barceloní l’art i la cultura contemporània nacional i internacional a través de les seves exposicions i performances.

La Blueproject Foundation porta per primera vegada a Barcelona l’exposició Mia anima nera del col·lectiu The Perfect Lover, format pels artistes Javier Pividal i Sergio Porlán i el comissari Jesús Alcaide. L’exposició es podrà veure de forma gratuïta fins al 12 de gener a la Sala Project de la Blueproject Foundation.

En un moment en què des dels ordres del polític i el social es pretén la transparència, la claredat i la concisió, des dels règims simbòlics de les produccions artístiques contemporànies seguim treballant a partir de la foscor, l’opacitat i el complex. Mia anima nera és un projecte que es construeix des d’aquestes coordenades, un joc a tres bandes en què l’autoria és un concepte contaminat. Ja no hi ha mort de l’autor, sinó que aquest s’ha deixat seduir pel text d’altres.

El projecte és la segona aparició en escena d’una relació còmplice dels tres implicats que reivindica l’opacitat del llenguatge per poder qüestionar la construcció de la realitat. Es proposa com un exercici dialògic, un espai d’interferències, un territori de negociació en què les peces es carreguen de nous sentits a l’entrar en contacte amb l’altre.

A la mostra es podrà veure una sèrie de peces escultòriques en diversos formats, algunes inèdites, plantejades espacialment per a la Sala Project.

Seguint fidel als seus inicis, la Sala Project acull projectes d’autors prometedors i treballs de noms reconeguts. La Blueproejct Fundation vol apropar al públic barceloní la proposta de The Perfect Lover.

The Perfect Lover és un grup de recerca configurat per dos artistes (Javier Pividal i Sergio Porlán) i un comissari (Jesús Alcaide) per treballar en comú i amb altres agents convidats sobre algunes qüestions que tenen a veure amb la reconsideració de l’exposició com un espai d’escriptura col·lectiva, una estructura complexa marcada pels afectes i les relacions que van més enllà del formal, incidint en la performativitat del procés expositiu. El grup es va formar el 2016 i va tenir una primera aparició a la fira d’art Estampa a l’estand de la galeria Artnueve, l’exposició, Mia anima nera serà la seva segona aparició i la primera vegada que es podrà veure a Barcelona.

 

La Blueproject Foundation

La Blueproject Foundation és una fundació d’art contemporani de Barcelona sense ànim de lucre. Un espai multidisciplinari d’art, generador de contingut, el principal objectiu és oferir una mirada respectuosa i diversa de la creació artística contemporània internacional.

La Blueproject Foundation es va inaugurar el setembre de 2013, en una finca rehabilitada del barri del Born a Barcelona. Gràcies a les seves dues sales, la fundació posa a disposició del públic exposicions col·lectives i individuals inèdites, tant de joves artistes com de reconeguts noms de l’art contemporani nacional i internacional.

Aquest espai dedicat a l’art a Barcelona s’erigeix com a lloc de reflexió i debat al voltant de les problemàtiques estètiques i intel·lectuals actuals que ajuden a comprendre millor i a gaudir de la cultura contemporània. La Blueproject Foundation ofereix un apropament viu i directe a grans obres en un entorn que també funciona com un laboratori experimental per a noves idees i plataforma de producció a joves artistes.

p

p

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

HOTEL COL·LECTIU ESCÈNIC ES PRESENTA A LA SALA HIROSHIMA

La nova companyia catalana Hotel Col·lectiu Escènic es presenta en societat a la sala Hiroshima amb dues peces breus.

Artbuilding al centre de Pamplona

L'artista navarrès Mikel Belascoain ens proposa la instal·lació expositiva Madonna 1986, ocupant tot un edifici al centre de Pamplona.