Barcelona en 100 objectes

lacosta

El Museu d’Història de Barcelona obre l’exposició, Barcelona Flashback. Kit d’història en 100 objectes. L’art de traspassar el mirall i explorar la ciutat.

BARCELONA EN UNA HORA PER A BARCELONINS I VISITANTS 
Barcelona flashback és una síntesi experimental radicalment innovadora en les formes de mostrar Barcelona, amb un mètode de lectura històrica interrogativa d’objectes, arquitectures i paisatges per apropiar-se de Barcelona només en una hora.

UN NOU MODEL DE MUSEU URBÀ, AMB VOCACIÓ EUROPEA I MUNDIAL
Barcelona flashback és, alhora, una proposta educativa, i és també un projecte de recerca internacional sobre el kit mínim de coneixement i consciència urbana que un museu de ciutat del segle xxi ha de proporcionar, en pro de la democràcia i del dret a la ciutat.

UN PROJECTE EXPERIMENTAL, CAP A LA CASA DE LA HISTÒRIA DE BARCELONA 
Barcelona flashback s’inscriu de ple en els plans del Muhba com a museu de ciutat del segle xxi, en l’horitzó de la reforma de la Casa Padellàs com a Casa de la Història de Barcelona, nucli de la xarxa d’espais patrimonials del Museu per tota la ciutat.

L’EXPOSICIÓ
El MUHBA s’afegeix als museus de ciutat europeus que estan assuint el repte d’oferir una síntesi de qualitat i mostar, en clau interrogativa, la metròpoli en una hora. La proposta apunta directament a un canvi radical en la manera de veure i visitar la ciutat dels barcelonins i, també, dels visitants, en pro d’un turisme sostenible i alternatiu. Es tracta d’un projecte experimental, com a laboratori de la renovació de Casa Padellàs com a espai nucleador d’un museu xarxa estès per tota la ciutat, i com a projecte expositiu que permet mostrar els millors cent objectes del Museu i convida alhora els ciutadans a completar-lo amb les seves donacions.

L’exposició Barcelona flaschback es perfila com un mètode de lectura urbana, un entrenament en l’art d’explorar la ciutat amb un mirall de la ciutat com a introducció i cinc parts:  testimonis, relats, recorreguts, connexions i patrimonis.

Notícies Relacionades

LA FESTA DEL FIRE!! ENVAEIX EL MUSEU D'HISTÒRIA DE CATALUNYA

FIRE!! convida als seus seguidors a una festa on es donarà a conèixer la imatge gràfica i els continguts de…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

IN LOVE AMB EL CARTELL DEL CARA•B

Estem totalment in love amb el súper cartell del Cara•B 2017. Festival de cultura musical independent! 17 i 18 de…