SAVE THE DATES PER L'ALTERNATIVA! - La Costa

lacosta

El¬†Festival de Cinema Independent de Barcelona,¬†l’Alternativa, arriba aquest any a la seva¬†23a edici√≥. 23 anys fent visible el cinema m√©s amagat, oferint al p√ļblic i als professionals una oportunitat √ļnica de con√®ixer i gaudir de projeccions i activitats que aposten per¬†la diversitat, la llibertat creativa, la innovaci√≥, el comprom√≠s √®tic i est√®tic i la reflexi√≥.

Aquest any¬†el festival tindr√† lloc¬†del 14 al 20 de novembre¬†i comptar√† amb dues¬†seccions oficials a competici√≥¬†(de llargmetratges i curtmetratges) on es presentar√† una cuidada selecci√≥ de cinema internacional contemporani. Tamb√© tindr√† una √†mplia¬†programaci√≥ paral¬∑lela,¬†amb¬†la ja citada¬†retrospectiva¬†a¬†Maurice Pialat¬†i la seva dona¬†Sylvie Pialat, una selecci√≥ de films de nous creadors del panorama nacional i una extensa programaci√≥ familiar, entre altres propostes.¬†Per la seva part, l’habitual programaci√≥ al¬†hall¬†del CCCB oferir√†, entre altres propostes, una √†mplia selecci√≥ de films¬†que reflexionen sobre el¬†turisme de masses¬†i els seus efectes col¬∑laterals. Des del turisme de pobresa¬†al proc√©s de gentrificaci√≥ i el fenomen de ciutat-marca.

Tot un ventall d’activitats paral¬∑leles¬†completaran la programaci√≥ del festival amb¬†taules¬†rodones, tallers¬†i activitats organitzades en col¬∑laboraci√≥ amb¬†universitats¬†i¬†escoles de cinema. Finalment l‘√†rea professional¬†del festival organitzar√† jornades per a professionals i assessorament de projectes.

L’Alternativa¬†2016¬†ret homenatge a Maurice Pialat

L’Alternativa¬†ret homenatge amb una extensa retrospectiva al director, guionista i actor¬†Maurice Pialat¬†(1925-2003), un dels directors francesos m√©s influents del cinema independent. Els films de Pialat s√≥n trencadors, plens de salts temporals i improvisacions, normalment sobre dilemes que no tenen soluci√≥ i personalitats impossibles. Sovint els seus films parlen de la infantesa i la fam√≠lia, recorrent a les seves pr√≤pies experi√®ncies per a presentar moments de cruesa familiar i infidelitats.

S’han projectat retrospectives del director al MoMA de Nova York, a la TIFF Cinematheque, a la Cin√©math√®que fran√ßaise, al Laemmle Theatre de Los √Āngeles i al Harvard Film Archive. Ara, per primera vegada a Espanya, una retrospectiva de l’autor es podr√† veure a¬†l’Alternativa,¬†en¬†col¬∑laboraci√≥ amb la¬†Filmoteca de Catalunya¬†i l’Institut Franc√®s de Barcelona.¬†Es¬†projectaran tots els seus llargmetratge, a m√©s a m√©s del seu curt¬†L’amour existe.

Sylvie Pialat,¬†v√≠dua de Maurice Pialat i coguionista de tres dels seus films, (Police,¬†Sous le soleil de Satan¬†i¬†Le Gar√ßu),¬†presentar√† aquesta retrospectiva en el marc de¬†l’Alternativa,¬†a m√©s a m√©s de presentar alguns films de la seva productora¬†Les Films du Worso, que va fundar despr√©s de la mort de Maurice al 2003. Amb Les Films du Worso¬†ha produ√Įt m√©s de trenta llargmetratges, amb directors com Abderrahmane Sissako, Alain Guiraudie, Corneliu Porumboiu, Laurent Achard, Guillaume Nicloux i Lisandro Alonso. Sylvie Pialat ha rebut dos vegades el premi Daniel Toscan du Plantier de la Acad√†mia del Cinema Franc√®s.¬†Tamb√© ha estat nominada a un √íscar per¬†L‚ÄôInconnu¬†du lac¬†i ha guanyat un C√©sar per¬†Timbuktu,¬†que es podr√† veure a¬†l’Alternativa.¬†

Notícies Relacionades

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edici√≥ de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

SURFCITY FESTIVAL

Movistar SURFCITY FESTIVAL¬†√©s el primer festival art√≠stic¬†multidisciplinar que gira entorn al concepte Surf vers Ciutat. Es va celebrar el passat…

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aqu√≠ el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…