Artbuilding en el centro de Pamplona

lacosta

L’artista navarrès Mikel Belascoain proposa Madonna 1986, una nova instal·lació expositiva que ocupa tot un edifici del centre de Pamplona i que està inspirada en una icona de la música pop: Madonna. El centre de la ciutat té el seu primer ‘art building’ creat per la Fundació Jon de la Puente, en col·laboració amb tuapartamento.com, una instal·lació que conté peces inspirades en una icona de la música pop: Madonna.

La instal·lació ocupa tot l’interior de l’edifici, es pot visitar durant tot l’any (amb cita prèvia) i es completa amb les exposicions dels artistes Montse Borda, Vittoria Drago, Fermin Urdanoz i Mireia Martín Larumbe. Cada un d’aquests artistes ocupa un apartament de l’edifici, el que el converteix en un edifici artístic únic i singular a la ciutat i segurament en part del territori nacional. Els apartaments són turístics i s’ofereix al visitant una manera molt diferent per a la seva estada a la ciutat, acostar-li també l’art de mà de creadors locals i nacionals.

L’edifici BSC Boutique és un dels edificis i apartaments artístics creats en col·laboració amb tuapartamento.com. Es tracta d’una iniciativa de la recentment creada Fundació Jon de la Puente, missió de la qual és donar suport al art i promoure la cultura, mostrant l’art a través de localitzacions especials que apropin les obres a les persones.

“Com a artista, m’interessa molt més Madonna que Duchamp”, amb aquesta idea arrenca aquest nou projecte de l’artista navarrès Mikel Belascoain que reflexiona i treballa sobre el major icona pop del segle XX: Madonna.

Aquesta exposició es pot visitar (s’ha de demanar cita prèvia) en els propers anys en el centre de Pamplona a les escales de l’edifici BSC Boutique situat al centre històric de la ciutat (Carrer Nou 37), carrer en què a més hi ha més obres de l’artista navarrès, com les que s’exposen a la façana de l’Hotel Maisonnave. Mikel Belascoain planteja amb aquesta instal·lació expositiva una reflexió sobre els límits entre la superficialitat i l’aparença de les coses i el que entenem per intel·lectualitat. És la intel·lectualitat contemporània altra construcció jeràrquica? I la forma de materialitzar aquesta reflexió es concreta en una sèrie d’obres influïdes per artistes com Warhol, Leni Riefenstahl i per descomptat Madonna, recuperant a través d’ells l’essència del pop.

Notícies Relacionades

Corazón de poeta. Música per a una intervenció

Corazón de poeta: música a ritme de batecs de cor al teatre Fernán Gómez amb Germán Díaz y David J.…

'Persona' el darrer projecte de l'artista Mikel Belascoain a Madrid

El Teatro Real de Madrid acollirà el 7 d'abril "Persona" de Mikel Belascoain. Un projecte de caràcter holístic i monumental…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…