Ha arribat l'hora de canviar el focus

lacosta

Des de La Costa Comunicació estem acompanyant al nou Festival Internacional de Fotografía de Castilla y León en la seva estratègia de comunicació, encarregant-nos de tots els elements que la conformen.

El festival, que tindrà lloc del 20 d’abril al 29 de maig a Palència, aborda la imatge com un espai on convergeixen diferents disciplines, estils i èpoques i reunirà grans noms de la fotografia internacional i nacional contemporània i del segle XX. 11 exposicions, 7 converses, 3 conferències, 1 cicle de cinema i gairebé 50 artistes conformen la programació d’aquesta nova cita per als amants de la fotografia, que aspira a convertir-se en una referència a nivell nacional i internacional.

Per a aquesta primera edició el Festival Internacional de Fotografía de Castilla y León compta amb grans noms de la fotografia tant a nivell internacional com nacional. Les imatges de William Klein es tracten amb les de Joel Meyerowitz, i es troben al Nova York dels anys cinquanta i seixanta. El cinema de Robert Frank dialoga amb les fotografies de Lee Friedlander i tots dos ens parlen de la imatge dins de la imatge. Valérie Belin i Sandro Miller (fotògraf nascut a Chicago, ciutat amb la qual Palència està germanada), s’enfronten i ens parlen de les diferències d’identitat que uneixen o separen. Álvaro de Castro Cea, en estreta col·laboració amb el Archivo Histórico Provincial de Palència, torna sobre els seus passos 100 anys després i instal·la els seus retrats dels nostres avantpassats. Andy Warhol, Helmut Newton, SallyMann, William Wegman o Walker Evans juguen amb el temps i ens mostren les seves instantànies que només guardaven per a ells. Miguel Vallinas, fotògraf de renom internacional de Medina del Campo, no lluny de Valladolid, instal·larà les seves Segundas Pieles al Paseo del Salón de Isabel II, i su serie Ceci n’est pas al espai Nexo990 de Monzón de Campos.

El festival está organitzat per la Consejería de Cultura y Turismo de la Junta de Castilla y León i compta amb la col·laboració del Ayuntamiento de Palencia i la Diputación de Palencia. També col·laboren amb el festival Lucie Awards de Nova York, llegendària institució del món de la fotografia, i l’École Nationale Supérieure de la Photographie de Arles.

 

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

Arrenca LUMÍNIC, el Festival de Fotografia de Sant Cugat

LUMÍNIC inunda de fotografia Sant Cugat del Vallès, arriba per primer cop a Barcelona i esdevé una plataforma fotogràfica permanent.

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!