Arriba la setena edició del Festival MOT!

lacosta

La setena edició del MOT estarà dedicada als processos creatius de les diferents disciplines artístiques, explicats des de la literatura. Després d’haver d’ajornar el festival el març passat a les portes de celebrar-lo, enguany el MOT recupera gairebé íntegrament el programa de l’any passat, en una edició híbrida que combina presencialitat i virtualitat, i que per primer cop es podrà seguir en streaming.

El MOT 2021, que està comissariat per la historiadora de l’art Glòria Bosch Mir, vol posar èmfasi en el fet que com a lectors, quan avancem en la narració d’un llibre, i en els diàlegs i també en els silencis que aquest conté, la paraula es transforma en imatges. I aquestes, inevitablement, se sumen a les nostres pròpies experiències per acabar formant un gran collage. Perquè cada lectura, i sobretot cada relectura, “ens porta cap a altres registres, com si l’escriptura fos un parèntesi obert que mai no es tanca o les diferents capes d’una pell que es transforma cap a una transparència infinita”, segons Bosch Mir. En aquest sentit, el MOT 2021 posa el fet creatiu al centre del festival, i per això el diàleg entre disciplines artístiques també hi tindrà un paper important.

El MOT 2021 tindrà lloc al Centre Cultural La Mercè de Girona, aquesta setmana, els dies 18, 19 i 20 de març, i a la sala El Torín d’Olot, la setmana vinent, el 25, 26 i 27 de març, però per primer cop es podrà seguir també en streaming a través del canal de YouTube del festival. Durant aquestes dues setmanes una quarantena d’escriptors i especialistes conversaran sobre les seves experiències creatives i com aquestes conflueixen en la literatura. El públic podrà gaudir d’unes converses úniques, totes elles amb la creativitat de fons, però cada una amb la seva pròpia particularitat. Les converses es podran seguir presencialment des de la sala, amb inscripció prèvia des del web del festival, i també per streaming a través del canal de YouTube del MOT.

Un any més el MOT segueix apostant pels ver-MOT, unes trobades més disteses entre tres o quatre autors al voltant d’un vermut, a l’aire lliure,  els dos dissabtes del festival —el 20 de març a Girona i el 27 de març a Olot— a les 12 h.

Les dues ciutats s’involucren en un festival que aposta per la qualitat, el rigor i l’exigència, i porten autors de primer nivell. La programació d’enguany, que presenta pocs canvis respecte a la prevista en l’edició passada, s’ha teixit mirant la vessant creativa dels autors. Alguns són artistes, com Perejaume, Irene SolàAlicia Kopf, Manuel Baixauli o Pere Parramon. D’altres són músics, com Gerard Quintana o Jaume Coll Mariné. També hi ha arquitectes, com Quim Español; poetes, com Eduard Escoffet, Mariano Peyrou o el mateix Jaume Coll Mariné, i dramaturgs, com Jordi Coca, Àngels Bassas Lluís-Anton Baulenas. En definitiva serà una edició amb convidats polifacètics per navegar a través de la seva obra i descobrir les diferents cares de la creativitat.

Completen la programació els escriptors catalans Jordi LaraVíctor Sunyol, Josep Maria Fonalleras, Berta Jardí, Mercè Ibarz, Màrius Serra i Eloy Fernández Porta; l’australiana Heather Rose; els argentins Silvana Vogt i Rodrigo Fresán; la croata Lana Bastašić; la nord-americana Tracy Chevalier; el polonès Ignacy Karpowicz, i la narradora francesa Maylis de Kerangal.

Les converses del festival MOT estan vinculades a periodistes culturals i especialistes del sector literari com Eva VàzquezIolanda Batallé, Eva PiquerAnna Pérez PagèsMarta RomagosaÀngels Moreno, Anna Guitart i Álvaro Colomer.

I el MOT no s’acaba aquí, sinó que s’amplifica gràcies a les mirades que sumen organitzacions i entitats de les dues ciutats organitzadores amb les seves activitats, agrupades sota el paraigua del +MOT, que aquest any s’ha vist reduït per les restriccions en l’organització d’activitats provocades per la COVID-19.

 

 

 

 

Notícies Relacionades

ARRIBA LA TERCERA EDICIÓ DEL FESTIVAL SECO

SECO desplega un potent programa de concerts, arts escèniques, cinema, gastronomia i arts visuals del 12 al 15 d'abril al…

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

UNA PROGRAMACIÓ DE LUXE AL FESTIVAL POETAS

El festival compatrà amb noms com Isidoro Valcárcel, Esther Ferrer, Raúl Zurita, Nacho Vegas, Ajo, Gabo Ferro, Noiserv, Ignatius Farray…