ARRENCA EL ZOOM AMB LA MILLOR FICCIÓ TELEVISIVA - La Costa

lacosta

Avui comença una nova edició del Festival Zoom. Fins aquest diumenge Igualada es convertirà en l’epicentre de la ficció televisiva amb projeccions, concursos, debats, presentacions de programes, estrenes, curtmetratges, convidadats, premis i molts professionals relacionats amb la petita pantalla.

El certamen, que enguany celebra 16 anys, pre-estrenarà les 9 pel·lícules que conformen la Secció Oficial. El film que obrirà enguany el Festival Zoom és La  dona del segle (Espanya, 2018), dirigida per Sílvia Quer. En aquesta secció també comptarem amb Mary & Mike (Xile, 2017) de Julio Jorquera i Esteban Larraín, Kurara (Japó 2017) de Taku Katô, Alles Isy (Alemanya 2017) de Mark Monheim, Sob Pressão (Brasil, 2017) d’Andrucha Waddington i Mini Kerti, Le temps des égarés (França, 2017) de Virginie Sauver, Örök Tél (Eternal Winter) (Hongria, 2017) d’Attila Szász, Asesinato en la universidad (Espanya, 2018) d’Inaki Peñafiel i Cançó per a tu(Espanya, 2018) d’Oriol Ferrer.  La majoria de les pel·lícules seleccionades són drames històrics inspirats en fets reals i ambientats en diferents episodis contemporanis com el franquisme, el nazisme, la dictadura d’Augusto Pinochet o el drama actual dels refugiats.

El festival retrà un homenatge a la periodista i presentadora de televisió Mercedes Milà i a la cadena pública cultural i europea ARTE, que enguany han estat guardonades amb el Premi d’Honor.

Per altra banda, l’actriu Candela Serrat rebrà el Premi Auguri Sita Murt mentre que la sèrie Cuéntame cómo pasó serà guardonada amb el Premi Servissimó Tu ets la tele, que s’emmarca dins la categoria de premis d’honor del certamen.

Com a novetat, aquest any s’entregaran els premis Zoom de Formats TV que s’atorgaran a la periodista i presentadora Laura Rosel, al programa de sàtira políticaPolònia i al late late show La Resistencia en les categories Millor Conducció de Programa, Millor Format Consolidat i Millor Nou Format, respectivament.

Enguany el Zoom presenta també la secció Zoom Formats, dedicada a la no ficció, que s’emmarca en el gènere informatiu, documental i d’entreteniment.

La 16a edició del Zoom estrenarà diverses TV movies entre les quals destaca La dona del segle (Espanya, 2018), dirigida per Sílvia Quer i coproduïda per TV3, À Punt, TVE, Distinto Films i Voramar Films ambientada en la convulsa Barcelona de les vagues i el pistolerisme del 1919 i sèries com Boca Norte, dirigida per Dani de la Orden i Elena Trapé, una ficció juvenil produïda per Playz amb David Solans, Júlia Creus, Begoña Vargas i Guillermo Campra.

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CONÈIXER EL GREC DE LA MÀ DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentació oberta que farà Cesc Casadesús per donar a conèixer tota la programació d'enguany!

Neix Veus, el festival de grups vocals de Catalunya

La veu, la formació, la participació i la qualitat són els elements diferenciadors del festival, que se celebrarà del 8…