Este fin de semana se celebra Utopía Photo Market

lacosta

Aquest cap de setmana 10, 11 i 12 de juny se celebra l’Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que tindrà lloc a l’espai Utopia 126 (Poblenou) de Barcelona. Hi participaran prop de 70 fotògrafs de totes les tècniques i estils, a més d’escoles, editorials, botigues i impremtes.

A Utopia Photo Market es podrà comprar fotografia de qualitat directament als autors, que estaran presents els tres dies del mercat. D’aquesta manera, la fotografia serà més accessible al públic, que a més podrà conversar, descobrir i tafanejar. També es podran trobar fotollibres i altres objectes i gadgets relacionats amb el món de la fotografia.

Entre els fotògrafs participants trobarem noms amb una destacada trajectòria com Lucía Antebi, Samuel Aranda, Israel Ariño, Ariadna Arnés, Jordi Bernadó, Maite Caramés, Manel Esclusa, Jordi Guillumet, Roger Grasas, Paola de Grenet, Manolo Laguillo, Fernando Moleres, César Ordóñez, José María de Orbe, Mònica Rosselló o Carlos Ventós, entre d’altres. I també hi haurà nous talents com Coke Bartrina, Arnau Blanch, Anna Bosch, Mireia Bordonada, Eli Garmendia, Tamara López Seoane, Eugeni Gay, Guillem Valle, Ainhoa Valle o Berta Vicente. Podeu veure tots els fotògrafs participants en aquest enllaç.

L’Utopia Photo Market comptarà amb una completa programació d’activitats al voltant del món de la fotografia que el convertiran en una proposta única i singular a Barcelona. El públic podrà licitar a una subhasta de fotos (fotos que estaran exposades a Utopia 126 i que són de fotògrafs de renom com Toni Catany, Montse Campins, Samuel Aranda o Manolo Laguillo, entre d’altres), participar en un intercanvi de fotografies, assistir a conferències i workshops, veure documentals, participar a sortejos de càmeres, fer-se fotos en un divertit photocall.

Els visitants també tindran la possibilitat de fer-se retratar in situ per Bèla Adler, Marcel Juan, Núria López Torres, Toni Amengual o Martí Ardiñach, que utilitzarà la tècnica artesanal del col·lodió humit. També podran encarregar un dibuix a partir d’una foto a l’artista Javier Mariscal, dins el seu projecte Mariscal Portraits; o fer una visita guiada pel mercat amb Vicenç Boned, director de Tagomago Collectors Project, que també mostrarà una selecció de treballs de la seva col·lecció privada.

El reconegut fotògraf Fernando Moleres donarà una conferència on, a més de parlar dels seus projectes i de la seva metodologia de treball, explicarà com seleccionar els temes, des de l’idea del projecte fins com vendre’l als mitjans de comunicació. També ens parlarà de la seva ONG Free Minor Africa.

El fotògraf Jordi Bernadó i l’empresari Joaquín Ausejo, de l’Hotel Alma, que vincula la comunicació de l’empresa al talent de la ciutat, ens explicaran la seva experiència creativa i empresarial en la realització de les seves atrevides i magnífiques campanyes publicitàries.

L’actor Carles Sans conversarà amb Pepe Font de Mora, director de la Fundació Foto Colectania, sobre la seva afició per la fotografia, una afició que Sans practica des de fa anys en els pocs moments lliures que no dedica a Tricicle i a la qual Pepe Font de Mora ha dedicat tota la seva carrera professional.

Leafhopper Project és un projecte de David Simón i Blanca Galindo que explora les possibilitats de l’antropologia visual contemporània centrant-se en els conflictes socials i drets humans. A Utopia Photo Market parlaran sobre els punt forts i dèbils de l’autoria compartida i del procés cocreatiu darrere projectes com Krokodil, Blue Boy KL o It’s a Wonderful Life.

L’Andreu Buenafuente va posar en marxa fa 15 anys la comunitat fotogràfica captura.org. A la seva conferència Malalt de Foto ve a explicar aquest i d’altres projectes que ha liderat, sempre relacionats amb la seva afició per la fotografia.

Jordi Saragossa és fotograf d’esports de muntanya. A Utopia Photo Market farà un recorregut per la seva carrera, ensenyant la seva metodologia de treball. Una ponència basada en imatges i anècdotes del seu contacte amb esportistes d’elit com Kilian Jornet.

El fotògraf Martin Gallego impartirà un workshop sobre street photo. Gallego primer farà una xerrada on ensenyarà els seus trucs i tècniques per treure les millors fotos de carrer i després dirigirà un circuit per Poblenou.

Al mercat també hi haurà cabuda per als documentals com la projecció de Toni Catany. El temps i les coses, un retrat biogràfic de Catany dirigit per Cesc Mulet; i Leopoldo Pomés. Flashback dirigit pel realitzador Poldo Pomés, que repassa amb emoció i intel·ligència la trajectòria d’un dels noms indiscutibles de la fotografia contemporània nacional.

Utopia Photo Market també ha volgut retre homenatge al mític restaurant Flash Flash, que serà l’encarregat de l’oferta gastronòmica i vindrà de manera excepcional al mercat amb un foodtruck.

Notícies Relacionades

Utopia photo market

Neix Utopia Photo Market!

67 fotògrafs participaran a l’Utopia Photo Market, un nou mercat de fotografia que neix a Barcelona i que tindrà lloc…

Més novetats d'Utopia Photo Market!

Andreu Buenafuente, Carles Sans, Javier Mariscal, Pepe Font de Mora i Jordi Bernardó, entre molts d'altres, participaran a Utopia Photo…

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…

Tornen els vermuts de l'Hora del Jazz!

Aquest diumenge arrenca una nova edició del festival L'Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu envairà tot el mes de…