Anna Giribet, nova directora artística de FiraTàrrega! - La Costa

lacosta

Aquest 2019 FiraT√†rrega comptar√† amb Anna Giribet com a directora art√≠stica. El passat 5 de novembre, es va resoldre el concurs per la nova direcci√≥ art√≠stica de FiraT√†rrega i¬†Anna Giribet va guanyar entre¬†les cinc¬†candidatures presentades.¬†La resoluci√≥ del concurs¬†va estar¬†avaluada¬†per una comissi√≥ t√®cnica de valoraci√≥¬†amb representants¬†de diverses administracions, equipaments i programacions.¬†La comissi√≥¬†va valorar l’excel¬∑l√®ncia del projecte presentat on s’hi defensava una s√≤lida l√≠nia discursiva i est√®tica centrada en els eixos del territori, les identitats, la pol√≠tica i la formaci√≥.

Llicenciada en Ci√®ncies Econ√≤miques (UB) i postgraduada en¬†Direcci√≥ i Gesti√≥ d’Empreses, Institucions i Plataformes Culturals (UPF),¬†Anna Giribet¬†ha estat la t√®cnica de programaci√≥ de l’√Ärea Art√≠stica de FiraT√†rrega¬†des de¬†2011, aix√≠ com tamb√©¬†ha coordinat el M√†ster de Creaci√≥ en Arts de Carrer de 2013- 2015.

La missi√≥ i els objectius de la direcci√≥ art√≠stica¬†s√≥n els de realitzar una programaci√≥ art√≠stica que visualitzi i impulsi la creaci√≥ esc√®nica, especialment la de les arts de carrer; una programaci√≥ que sigui atractiva per al mercat esc√®nic facilitant la idea de hub internacional de contractaci√≥; fomentar el suport a la creaci√≥; impulsar la creaci√≥ transnacional; fomentar la coproducci√≥ bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibici√≥; fomentar la formaci√≥ en arts de carrer i tamb√© la pres√®ncia de les arts de carrer al circuit esc√®nic catal√† i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i cr√≠tics.

Anna Giribet,¬†que prendr√† possessi√≥ del c√†rrec a partir de l’1 de gener de 2019,¬†s’encarregar√† ja de la programaci√≥ art√≠stica de la propera edici√≥ de FiraT√†rrega, que tindr√† lloc del 5 al 8 de setembre. Una programaci√≥ integrada per 50 companyies, de les quals¬†un 50% de la programaci√≥ ser√† catalana, un 25% de la resta de l’Estat i un 25% ser√† internacional. L’equilibri entre carrer i sala ser√† d’un 60% i 40 % respectivament, tot i que no ha de ser un % infranquejable en favor dels espectacles de carrer.

Notícies Relacionades

Suport a la Creació de FiraTàrrega

Vols saber quins s√≥n els 5 propers assajos oberts del programa Suport a la Creaci√≥ de FiraT√†rrega? Sigues el primer…

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edici√≥ del Festival Internacional de Pallassos de Cornell√†-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

VOLS CON√ąIXER EL GREC DE LA M√Ä DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaci√≥ oberta que far√† Cesc Casades√ļs per donar a con√®ixer tota la programaci√≥ d'enguany!