20 espectacles pels 20 anys d'Escena Poblenou

lacosta

Del dijous 21 al diumenge 24 d’octubre, el Festival de Creació Contemporània Escena Poblenou arriba als seus 20 anys de vida i ho celebra programant 20 espectacles i apostant per teixir una forta complicitat amb joves que ronden la vintena i per reivindicar que #obrimelsulls a totes les mirades.

Els 20 espectacles que programa enguany Escena Poblenou inclouen 6 propostes embrionàries, 1 proposta en procés de creació i 13 peces acabades, 3 de les quals són treballs d’artistes que ja han passat pel festival i que Escena Poblenou recupera per celebrar la seva vigència i valor. 

Amb 4 espectacles de teatre, 3 peces de dansa, 5 propostes híbrides, 7 espectacles de circ i clown i 1 concert, la programació del festival continua defensant les propostes escèniques contemporànies, multidisciplinàries i compromeses, la implicació amb la ciutat i amb la realitat social actual, el suport a la creació, la reivindicació de l’espai públic i una forta presència de dones creadores.

A l’Escena Poblenou d’enguany hi ha 5 espectacles creats i dirigits per dones i 9 d’autoria compartida entre creadores i creadors. En els treballs de les creadores trobem discursos altament feministes, que el festival reforça donant continuïtat a l’espai Dones: pell, cos i paraula, on convida a dones tant interessants com compromeses a compartir el seu cos, veu, presència i pensament.

Escena Poblenou també continua apostant fort pel suport a la creació amb el projecte Embrions, que arriba a la seva 8a edició i que acompanya el procés creatiu i dona visibilitat a projectes en estat de gestació. Per celebrar els vint anys, el festival ha convidat a joves que ronden la vintena a formar part de la comissió del projecte Embrions, que recolzarà 6 propostes que s’estrenaran al festival i es podran veure en una única sessió itinerant, seguida per un diàleg amb els artistes.

La complicitat d’Escena Poblenou amb aquells i aquelles que ronden la vintena també pren visibilitat en l’elecció d’un dels espectacles que el festival recupera d’edicions anteriors per celebrar el seu aniversari i que elles i ells han triat, així com a algunes de les activitats programades pel festival, on destaca una xerrada sobre escena amb joves de la generació Z.

Per quart any consecutiu, el festival ofereix també el focus Escena Balear, amb la voluntat de crear sinergies amb l’escena de creació contemporània de les Illes Balears i que inclou dos espectacles. Escena Poblenou també torna a oferir una àmplia programació familiar dins de la tercera edició del Festival Valentina, amb tres espectacles, i segueix potenciant la seva línia educativa i de treball amb joves, a través de propostes, tallers i activitats.

Sota el lema #obrimelsulls el festival reivindica enguany una escena presencial per mirar-nos en l’altre i per mirar el món que ens envolta, amb propostes que ens parlin sobre el moment actual, amb llenguatges diversos i compromesos.

Escena Poblenou continua en la vintena edició la seva trajectòria de resistència, sempre sota la direcció d’Ada Vilaró, fent un festival d’arts escèniques contemporànies multidisciplinari, implicat amb la ciutat i amb la realitat social actual.

Notícies Relacionades

Prop de 22.000 persones al Festival de Pallassos de Cornellà

El diumenge va acabar la divuitena edició del Festival Internacional de Pallassos de Cornellà-Memorial Charlie Rivel i ha aplegat prop…

L'Acadèmia fa una crida per celebrar el Dia de la Música

Ens encarreguem de la difusió de la campanya en mitjans i xarxes socials per aconseguir que la convocatòria sigui tot…

3 ANYS D'ESCENA INDEPENDENT A LA SALA HIROSHIMA

La sala Hiroshima acaba de celebrar tres anys apropant la millor escena independent contemporània a la ciutat.