TORNA EL CINEMA ALEMANY A LA FILMOTECA - La Costa

lacosta
noticia-1

La 6a edició del cicle Cinema alemany actual es consolida com una de les cites ineludibles de la col·laboració entre el Goethe РInstitut de Barcelona i la Filmoteca de Catalunya.

Els directors de cinema Dany Levy i Andres Veiel juntament amb el productor Danny Krausz vindran a Barcelona a presentar els seus films.

El millor cinema alemany del moment es podrà veure en primícia a la 6a edició del Cicle de cinema alemany actual.

Arriba una nova edici√≥ del¬†Cicle de cinema alemany actual de Barcelona¬†que tindr√† lloc del 19 d’octubre al 5 de novembre a la Filmoteca de Catalunya. El cicle presenta una selecci√≥ de les m√©s interessants pel¬∑l√≠cules contempor√†nies d’Alemanya. Seran 10 de les millors obres de cinema d’autor i independent m√©s original i innovador realitzades en els √ļltims anys a Alemanya. Algunes sessions comptaran amb la pres√®ncia de directors, actors o guionistes dels t√≠tols projectats.

La pel¬∑l√≠cula inaugural, el 19 d’octubre, ser√†¬†Die Blumen von gestern¬†(Les flors d’ahir) del director Chris Kraus, que ja va presentar el seu anterior film¬†Poll¬†(2011) a Barcelona. Per la inauguraci√≥ ens acompanyar√† el productor de la pel¬∑l√≠cula¬†Danny Krausz. El¬†film¬†tracta la hilarant, sat√≠rica i al mateix temps commovedora hist√≤ria d’un¬†amour fou¬†entre un historiador alemany especialitzat en temes de l’Holocaust i una jove francesa n√©ta de supervivents jueus.

El dissabte 21 d’octubre comptarem amb la pres√®ncia del director su√≠s-alemany¬†Dani Levy¬†que vindr√† a Barcelona, per presentar la seva pel¬∑l√≠cula¬†Die Welt der Wunderlichs¬†(El m√≥n dels Wunderlich). El film √©s una barreja entre road movie¬†i¬†screwball comedy. La protagonista √©s una jove, mare soltera i m√ļsica fracassada, que lluita per una segona oportunitat a la vida, combatent¬†tamb√© amb els seus familiars que tenen diferents tipus de trastorns ps√≠quics. El dimarts 24 d’octubre, el director¬†Andres Veiel¬†presentar√†Beuys, el seu esperat documental sobre l’artista pl√†stic Joseph Beuys, que es va estrenar en l’√ļltima edici√≥ de la Berlinale.

La figura de l’artista √©s un tema que es tractar√† en tres pel¬∑l√≠cules d’aquesta edici√≥. Juntament amb el ja citat documental¬†Beuys, trobem a¬†Zerrumpelt Herz¬†(El concili dels ocells), una obra po√®tica, el¬∑l√≠ptica i misteriosa ambientada a l’Alemanya dels anys 20 sobre un compositor desaparegut a les profunditats d’un bosc. I la morda√ß com√®dia¬†C√†sting,¬†que transcorre al m√≥n de la televisi√≥ i¬†que ret homenatge a Rainer Werner Fassbinder. S√≥n tres films¬†molt diferents en el seu estil, enfocament i plantejament, per√≤ amb un tema en com√ļ, l’artista.

Un altre tema important, i que trobem en tres de les pel¬∑l√≠cules seleccionades, √©s¬†la lluita¬†de persones que s’enfronten a la fragilitat de la seva exist√®ncia f√≠sica: a¬†Herbert, el protagonista √©s un excampi√≥ de boxa que s’enfronta a¬†una malaltia degenerativa incurable.¬†24 Wochen¬†(24 setmanes), es submergeix en el dilema d’una parella que ha de prendre una decisi√≥ de vida o¬†mort quan s’assabenta que el nad√≥ que esperen tindr√† discapacitats grav√≠ssimes. Finalment,¬†Alki Alki¬†(Bevedor), escull el g√®nere tragic√≤mic per explicar la hist√≤ria d’una addicci√≥ que posa en perill la vida sencera del protagonista.

Un paper destacat en el Cicle de cinema alemany juguen sempre les pel¬∑l√≠cules relacionades amb la mem√≤ria hist√≤rica i l’actualitat global.¬†Die Akte ‘General’¬†(L’expedient ‘General’), √©s un drama que ret homenatge a Fritz Bauer, el fiscal alemany d’origen jueu que va encap√ßalar la persecuci√≥ dels criminals nazis a l’Alemanya de finals dels anys 50.¬†After spring comes fall¬†(Despr√©s de la primavera arriba la tardor), √©s un impactant¬†thriller¬†que explica la hist√≤ria d’una jove kurda que fuig de la seva¬†S√≠ria natal enmig de la guerra civil actual.

A m√©s de la programaci√≥ nocturna, el Cicle de cinema alemany segueix col¬∑laborant amb el programaFilmoteca per a les escoles¬†de la Filmoteca.¬†El dimarts 24 d’octubre, es presentar√† en una sessi√≥ matinal amb el film¬†About a girl, una ir√≤nica hist√≤ria sobre el final de la adolesc√®ncia, que oscil¬∑la entre el desconcert i l’alegria de viure.

Notícies Relacionades

noticia

Primers confirmats del Cinema Alemany Actual!

Arriba una nova edici√≥ del Cicle de cinema alemany actual de Barcelona que tindr√† lloc del 19 d'octubre al 5…

NOTICIA la costa OK

TORNA EL MILLOR CINEMA ALEMANY

Una selecci√≥ de les millors obres de cinema d'autor i independent del cinema alemany es podran veure a la 5a…

NOTICIA LA COSTA

LA COSTA RECOMANA #109

Una setmana molt musical a Hiroshima / Comen√ßa el Say it Loud! / Una nit √ļnica amb la millor m√ļsica…