UtopiaMarkets Poesia

17, 18 i 19 de març. Barcelona

lacosta

El primer mercat UtopiaMarkets Poesia tindrà lloc aquest cap de setmana (17, 18 i 19 de març) a l’espai Utopia 126, una fàbrica modernista convertida en un espai molt singular al barri del Poblenou. Serà una experiència totalment nova a la ciutat que comptarà amb poetes, poetes visuals, editorials i revistes objecte que seran al mercat presentant i venent les seves obres en les diferents parades.

UtopiaMarkets Poesia forma part del projecte UtopiaMarkets, tres mercats dedicats a la poesia, la fotografia i la il·lustració, que se celebraran anualment durant tres caps de setmana a Utopia 126, una fàbrica modernista convertida en un espai molt singular al barri del Poblenou. Les dates dels tres mercats d’aquest any seran: Poesia aquest cap de setmana (17, 18 i 19 de març); Fotografia a la seva segona edició, el cap de setmana que ve (24, 25 i 26 de març); i Il·lustració, a la tardor.

L‚Äôobjectiu d‚Äôaquest projecte √©s¬†reivindicar el talent de la ciutat i la qualitat de les obres, i donar-los major visibilitat, oferint al p√ļblic una experi√®ncia diferent a¬†Barcelona.¬†√Čs una iniciativa de¬†Montse Abbad,¬†Quique Cam√≠n¬†i¬†Oscar Vall√©s¬†amb la col¬∑laboraci√≥ d‚ÄôAntx√≥n G√≥mez¬†i un nombr√≥s grup de c√≤mplices.¬†Rep la col¬∑laboraci√≥ principal de la¬†Fundaci√≥ Banc Sabadell,¬†el patrocini de¬†l‚ÄôHotel Alma Barcelona¬†i¬†la col¬∑laboraci√≥¬†d‚ÄôEstrella Damm, Vueling¬†i Caf√®s Magn√≠fico i Sans & Sans.

El mercat s’inaugurarà aquest divendres 17 de març amb un concert de Víctor Bocanegra, alter ego del poeta Víctor Obiols, en el qual avançarà la presentació del seu nou àlbum Sacrilegis; i dues projeccions: el documental Joan Brossa. Poeta transitable de la sèrie Imprescindibles de TVE; i Bailando la mística, micropoemes audiovisuals creats per Manuel Granados i Eva Rodríguez en els quals es conjuguen poesia recitada amb peces de videoart.

A¬†UtopiaMarkets Poesia¬†participaran els poetes¬†V√≠ctor Obiols, Marta Pessarrodona, Joan Margarit, Lu√≠s Garc√≠a Montero, Ram√≥n Andr√©s, Antoni Clap√©s, Tito Mu√Īoz, Miguel Escobar, Concha Garc√≠a, Goya Guti√©rrez, Corina Oproae, Carles Morell, Marina Carretero G√≥mez, Am√†lia Sanch√≠s, Alfonso Alegre Heitzmann, Hasier Larretxea, Ernest Farr√©s, J√ļlia Bel, Victor Sunyol, Ram√≥n Fan√©s, √Āngela Becerra,¬†Llu√≠s Urpinell, Irakli Kakabadze, K√§tlin Kaldmaa, Isabel Mercad√©, Carmen Plaza,¬†Marina Oroza, David Testal, Monoperro, Aitana Montaner, Os√≠as Stutman, Albert Tola, Eva Hibernia, toni prat, Federico Valenciano, Pilar Plaza, Teresa Shaw i Esther Zarraluki.¬†Tamb√© els poetes visuals¬†Cuca Canals, David Ymbernon, Alex Monfort, Alfonso Aguado, Ana Elena Pena, Cristian Porres, Edu Barbero, Eva Iglesias Bilbao, Gustavo Vega, Carles Canals Masats, Eva Hiernaux, Ferran Destemple, Manuel Moranta, Marta Ballv√©, Dolores Mayorga, Mitra Lipovetsky, Pepa Busqu√© i Jordi Tolosa. D‚Äôeditorials independents participaran Animal Sospechoso, Blind Books, Caf√® Central, Candaya Editorial, Chucher√≠as de Arte, Ediciones El Torpe A Tim√≥n, Godall, Incorpore, In-verso, Parnass, Palimpsesto, Rosa C√ļbica, Sabina Editorial, Stendhal Books i Varasek. Tamb√© hi seran presents la revista de poesia¬†Caravansari¬†i la revista objecte¬†La Jirafa en llamas,¬†el col¬∑lectiu¬†Prost√≠bulo¬†Po√©tico,¬†els festivals¬†Poesia i +¬†de¬†Caldes d‚ÄôEstrac,¬†En Veu Alta¬†(EVA) de¬†Vilafranca del Pened√®s¬†i la¬†Setmana de la Poesia de Sant Feliu de Llobregat, la¬†Fundaci√≥ Pepe Rubianes¬†i la impremta¬†The Folio Club.

El mercat es completar√† amb una extensa programaci√≥ d‚Äôactivitats:¬†recitals, concerts, tallers, confer√®ncies, taules rodones, projeccions, presentacions de llibres¬†i diferents¬†espectacles¬†que combinaran la poesia amb altres disciplines art√≠stiques com el¬†videoart, la fotografia, la performance o la m√ļsica.

Entre els recitals destacar√† el que faran les actrius¬†Ariadna Gil i Chantal Aim√©e, amb poemes de la poeta catalana¬†Maria Merc√® Mar√ßal; el que faran els reconeguts poetes¬†Joan Margarit i Luis Garc√≠a Montero; i que reunir√† a la poeta¬†Marta Pessarrodona¬†amb l‚Äôactriu¬†Montse Guallar.¬†Tamb√© es recordar√† l‚Äôestimada escriptora i traductora¬†Isabel N√ļ√Īez¬†amb a un recital emocionant a c√†rrec d‚Äôun nombr√≥s grup de poetes.

Entre els espectacles que es podran veure trobarem la performance po√®tica audiovisual¬†El Concert de les Paraules¬†de¬†Josep Pedrals¬†on el poeta far√† viatjar al p√ļblic a trav√©s de paisatges sonors i visuals transformant la seva veu en il¬∑lustracions;¬†TextJockeys, un espectacle organitzat pel col¬∑lectiu¬†Escritura en vivo¬†en el qual la m√ļsica electr√≤nica acompanyar√† escriptura en directe, imatges i prosa improvisada; l‚Äôirreverent i descarat espectacle de¬†Prost√≠bulo Po√©tico¬†que fusiona cabaret, poesia i happening; l‚Äôespectacle¬†Instant¬†que combina poesia, v√≠deo i m√ļsica amb poemes i lletres que els espectadors hagin enviat pr√®viament a trav√©s de les xarxes socials; la projecci√≥ del documental¬†Apuntes para una Biograf√≠a¬†de l‚Äôexposici√≥¬†En Palabras de Jaime Gil de Biedma,¬†de la directora¬†In√©s Garc√≠a-Albi; el tamb√©¬†¬†documental¬†BERNARDO, el √ļltimo jinete, sobre la vida del poeta, rapsoda i cantant¬†Bernardo Cort√©s;¬†un recital-concert que far√† la reconeguda escriptora¬†√Āngela Becerra¬†i la cantautora colombiana¬†Marta G√≥mez;¬†i un espectacle del poeta navarr√®s¬†Hasier Larretxea¬†acompanyat pel seu pare que talla troncs mentre el poeta recita, creant un di√†leg entre la tradici√≥ i l‚Äôavantguarda, on la destral es converteix en un instrument de percussi√≥. Tamb√© hi haur√† lloc pels recitals m√©s √≠ntims a¬†Gabinete Po√©tico, una experi√®ncia interactiva individual en la qual s‚Äôexplora, in situ, l‚Äôimaginari creatiu del visitant a trav√©s d‚Äôun joc que combina teatre d‚Äôobjectes, ombres, poesia i m√ļsica.

Es comptar√† amb una sala de¬†poesia infinita¬†en la qual durant tot el cap de setmana hi haur√†¬†recitals i presentacions¬†de poetes i editorials que participen en el mercat, a m√©s de¬†taules rodones, concerts¬†i altres¬†activitats. En aquesta sala recitaran autors com¬†David Casassas, Marina Oroza¬†(amb el seu espectacle-recital¬†Encarnaciones po√©ticas)¬†Eva Hiernaux, Amalia Sanch√≠s, Alfonso Alegre Heitzmann, Carles Morell¬†i¬†Ram√≥n Andr√©s, entre molts altres. El paper de la dona en relaci√≥ amb el llenguatge i la poesia ser√† el tema central del recital que far√† l‚Äôeditorial¬†Stendhal Books¬†amb les poetes¬†Laia L√≥pez Manrique, Lola Nieto, Flavia Company, Miriam Reyes¬†i¬†Alicia G. N√ļ√Īez.

X

DOSSIER DE PREMSA (CATALÀ)

DOSIER DE PRENSA (CASTELLANO)

HORARIS

X

X

xX

FOTOGRAFIES

 

VIDEOS