SAY IT LOUD

Del 19 a 31 d'octubre. Barcelona

lacosta

El Say it Loud anuncia les dates de la propera edició (del 19 al 31 d’octubre) i avança les tres primeres bandes confirmades: Tank and The Bangas (EUA), Nomadic Massive (Canadà) i Jungle Fire (EUA). Say it Loud, el festival de música i cultura negra de Barcelona, celebra el seu 10è aniversari posant especial atenció a formacions musicals de l’altra banda de l’Atlàntic.

El festival se celebra a diversos equipaments públics de la ciutat de Barcelona i enguany afegeix dos nous espais: Ateneu l’Harmonia i la Fàbrica de Creació Fabra i Coats i manté els espais on ja tenia lloc en les anteriors edicions: La Farinera del Clot i l’Ateneu Popular 9 Barris. A la programació musical s’hi suma també cinema, tallers i exposicions, que aquest any donen especial atenció a la relació entre cultura, art de carrer i gentrificació.

Say It Loud entén la cultura com a un fet intrínsec a totes les persones i les comunitats, sovint relegat a un segon terme o concebut només com a un element accessori. El projecte vol posar la cultura al bell mig del quadre i vol reivindicar el paper que l’art té com a vertebrador de les comunitats i de les idees transformadores. Per aquesta raó la proposta no es limita només a una sèrie de concerts, si no que s’amplia amb les xerrades, les exposicions, els tallers o les projeccions, per mostrar així tota la riquesa i la influència de la música i la cultura afroamericana en una ciutat mediterrània del segle XXI.

Amb la voluntat de teixir aliances i reforçar la concepció no comercial de la cultura, el Say It Loud prioritza el treball amb espais públics gestionats pels propis veïns. És el cas de la Farinera al Clot, l’Ateneu a Nou Barris o L’Harmonia a Sant Andreu. El festival aposta per aquest model de fer cultura i fer ciutat, posicionant-se com a vincle entre els diferents projectes veïnals, amb l’objectiu de mostrar que es poden crear propostes des de la mateixa base, que no hagin de passar necessàriament pel sector privat, ja sigui via patrocinis o via sales.

x

NOTA DE PREMSA – CATALÀ

NOTA DE PREMSA – CASTELLÀ

XX

FOTOGRAFIES

 

VIDEOS