POETAS

2 i 3 de juny. Matadero (Madrid)

lacosta

POETAS, organitzat per¬†Arrebato¬†Libros i Matadero Madrid, celebra la seva 13a edici√≥ amb un complet cartell que comptar√†, entre molts d’altres, amb artistes com Joan La Barbara, Anne¬†Waldman, Instituto Mexicano del Sonido, Antonio¬†Gamoneda,¬†Mansilla y los Esp√≠as o¬†Hollie¬†Mcnish.

La imatge d’aquest any del festival reprodueix la¬†car√†tula¬†del m√≠tic disc¬†Tapesongs¬†de Joan La Barbara produ√Įt per Chiaoscuro Records i amb la col¬∑laboraci√≥ de¬†John¬†Cage. La fotografia original va ser realitzada el 1977 per¬†Hank O’Neal, un dels fot√≤grafs m√©s importants i reconeguts d’Estats Units, que ha fotografiat a grans personatges de la¬†Beat¬†Generation¬†com Allen¬†Ginsberg¬†o William¬†Burroughs. POETAS, ara el 2018 i amb una idea original d’AJO, ha tornat a ajuntar a Joan La Barbara i Hank O’Neal¬†a Nova York per reproduir la mateixa fotografia 40 anys despr√©s. A m√©s, el 2 de juny tots dos protagonistes visitaran¬†Matadero Madrid per explicar la hist√≤ria d’aquesta fotografia, i Joan La Barbara tamb√© far√† una actuaci√≥ molt especial. Aquest mateix dia, el festival tamb√© acollir√† l’actuaci√≥ de la poeta,¬†performer¬†i activista americana Anne¬†Waldman, una de les poques artistes precisament de la¬†Beat Generation¬†que encara segueix en actiu. El festival, que aquest any ha apostat per portar artistes internacionals de primer nivell,¬†comptar√† tamb√© amb les actuacions del poeta xil√® Manuel Garc√≠a, l’artista brit√†nica¬†Hollie¬†McNish; i una actuaci√≥ molt especial de l’Instituto Mexicano del Sonido, el projecte electr√≤nic creat pel¬†dj¬†i productor Camilo Lara, que segur ser√† una de les actuacions m√©s esperades pel p√ļblic del festival.

A nivell nacional, el festival comptar√† amb l’actuaci√≥ del gran poeta lleon√®s Antonio¬†Gamoneda, un dels poetes m√©s representatius del nostre pa√≠s i Premi Cervantes 2006; el singular grup sevill√†¬†Mansilla y los Esp√≠as, la poeta madrilenya Mercedes¬†Cebri√°n, l’artista valenci√† H√©ctor Arnau que actuar√† juntament amb el seu grup V√≠ctimas Civiles; i finalment l’artista i m√ļsic barcelon√≠ Marc Vilanova.

El festival dedicar√† el segon dia de programaci√≥ a¬†Accidents¬†Polipo√®tics, el brillant duo art√≠stic format per Xavier¬†Theros¬†i Rafael¬†Metlikovez, mort l’any passat i a qui el festival vol retre homenatge, juntament amb artistes com Pascal¬†Comelade, Pau¬†Riba, Ajo, Josep¬†Pedrals, Frank T, Richard Collins, Barba Corsini (Eduard¬†Escoffet i Pope), Mart√≠ Sales,¬†Consuelo Bautista o Ivan¬†Telefunken, entre d’altres.

El festival col¬∑labora per¬†tercer any consecutiu amb la¬†Feria del Libro de Madrid¬†i comptar√† amb la participaci√≥ d’editorials nacionals i internacionals que aposten per l’afecte a l’objecte i per una distribuci√≥ m√©s personalitzada.¬†El festival completar√† la seva programaci√≥ amb un conjunt d’instal¬∑lacions i tallers participatius per a tots els p√ļblics.x

NOTA DE PREMSA ‚Äď CASTELL√Ä

x

FOTOGRAFIES

 

 

VIDEOS