POETAS

2 i 3 de juny. Matadero (Madrid)

lacosta

POETAS, organitzat per Arrebato Libros i Matadero Madrid, celebra la seva 13a edició amb un complet cartell que comptarà amb els artistes internacionals Joan La Barbara, Anne Waldman & Fast Speaking Music, Instituto Mexicano del Sonido, Hollie Mcnish, Manuel García i Lixoluxo Poético.

A nivell nacional, el festival comptar√† amb l’actuaci√≥ del gran poeta lleon√®s Antonio¬†Gamoneda, un dels poetes m√©s representatius del nostre pa√≠s i Premi Cervantes 2006; el singular grup sevill√† Mansilla y los Esp√≠as (Fernando¬†Mansilla, Jasio Velasco i Daniel Abad); la poeta madrilenya Mercedes¬†Cebri√°n;¬†l’artista valenci√† H√©ctor Arnau, que actuar√† amb el seu grup V√≠ctimas Civiles; l’artista i m√ļsic barcelon√≠ Marc Vilanova i¬†l’artista basca de m√ļsica electr√≤nica¬†Rrucculla.¬†

El festival dedicar√† el segon dia de programaci√≥ a¬†Accidents¬†Polipo√®tics, el brillant duo art√≠stic format per Xavier¬†Theros¬†i Rafael¬†Metlikovez, mort l’any passat i a qui el festival vol retre homenatge, juntament amb els artistes Xavier Theros,¬†Pascal¬†Comelade, Pau¬†Riba, Ajo, Josep¬†Pedrals, Frank T, Richard C. Moore,¬†Barba Corsini (Eduard¬†Escoffet i Pope), Mart√≠ Sales,¬†Javier P√©rez And√ļjar,¬†Peru Saizprez,¬†Pep Pascual,¬†Consuelo Bautista,¬†Ivan¬†Telefunken i MacroMassa.

La imatge d’aquest any del festival reprodueix la¬†car√†tula¬†del m√≠tic disc¬†Tapesongs¬†de Joan La Barbara produ√Įt per Chiaoscuro Records i amb la col¬∑laboraci√≥ de¬†John¬†Cage. La fotografia original va ser realitzada el 1977 per¬†Hank O’Neal, un dels fot√≤grafs m√©s importants i reconeguts d’Estats Units, que ha fotografiat a grans personatges de la¬†Beat¬†Generation¬†com Allen¬†Ginsberg¬†o William¬†Burroughs. POETAS, ara el 2018 i amb una idea original d’AJO, ha tornat a ajuntar a Joan La Barbara i Hank O’Neal¬†a Nova York per reproduir la mateixa fotografia 40 anys despr√©s. A m√©s, el 2 de juny tots dos protagonistes visitaran¬†Matadero Madrid per explicar la hist√≤ria d’aquesta fotografia, i Joan La Barbara tamb√© far√† una actuaci√≥ molt especial. Aquest mateix dia, el festival tamb√© acollir√† l’actuaci√≥ de la poeta,¬†performer¬†i activista americana Anne¬†Waldman, una de les poques artistes precisament de la¬†Beat Generation¬†que encara segueix en actiu.

El festival col¬∑labora per¬†tercer any consecutiu amb la¬†Feria del Libro de Madrid¬†i comptar√† amb la participaci√≥ d’editorials nacionals i internacionals que aposten per l’afecte a l’objecte i per una distribuci√≥ m√©s personalitzada.¬†El festival completar√† la seva programaci√≥ amb un conjunt d’instal¬∑lacions i tallers participatius per a tots els p√ļblics.

x

NOTA DE PREMSA ‚Äď CASTELL√Ä

NOTA DE PREMSA: BOMBARDEO DE POEMAS (INAUGURACI√ď)

NOTA DE PREMSA: PROGRAMACI√ď FAMILIAR

PROGRAMA DE MÀ

DOSSIER DE PREMSA

x

FOTOGRAFIES

 

 

VIDEOS