FIRE!!

Del 7 al 17 de juny Institut Francès

lacosta

El Casal Lambda presenta la 23a edició del Fire!!, la Mostra Internacional de Cinema Gai i Lesbià que tindrà lloc del 7 al 17 de juny a l’Institut Francès. La Mostra es manté en l’avançament de dates de l’any passat per no coincidir amb el World Pride 2018 a Madrid.

En l’edició d’enguany, la Mostra FIRE!! dedica la seva programació a un dels col·lectius més vulnerables dins de l’àmbit LGTBI: els menors. La organització portava anys volent dedicar una edició de la Mostra FIRE !! als nens i nenes que pateixen des de petits no només la revolució interior de saber-se diferents a la resta sinó també la incomprensió del seu propi entorn familiar i escolar, dos pilars fonamentals en els primers anys de qualsevol ésser humà.

La programació compta amb pel·lícules que tracten aquest tema des de múltiples punts de vista; en alguns casos des de la plena acceptació i normalitat de famílies que tenen la sort de comprendre la diversitat sexual i de gènere dels seus fills i d’acompanyar-los en els seus complexos processos d’acceptació i transformació, en el cas de la transsexualitat. Altres casos, lamentablement, no són tan positius tal com ens mostren les pel·lícules que tracten la homofòbia i transfòbia latents en moltes famílies i escoles. Segons els organitzadors del FIRE!! “es important conèixer aquestes realitats de tants països del món i de diferents entorns com, per exemple, l’esport,  àmbit al qual hem prestat especial atenció aquest any on l’homofòbia està més generalitzada”.

Des de la Mostra FIRE!!, un any més, s’afirmen en que la seva lluita és a través del cinema; de l’educació i la cultura. I per tant inclouen en la seva programació llargmetratges i documentals per reflexionar i gaudir, “que inspiren la nostra acció i agiten la nostra consciència”. Una programació, que afirmen, “camina al costat de la nostra voluntat de lluita i que esdevé la nostra arma més poderosa”.

NOTA DE PREMSA CAT

NOTA DE PRENSA CAST

FOTOGRAFIES
VIDEOS