Més de 5.400 persones visiten els mercats d'UtopiaMarkets - La Costa

lacosta
noti utopia

El projecte UtopiaMarkets ha celebrat aquest mes de març dos mercats dedicats a la poesia (17, 18 i 19 de març) i a la fotografia (24, 25 i 26 de març) a l’espai Utopia 126 de Poblenou.

L’objectiu d’aquests mercats, juntament amb el d’il·lustració que se celebrarà a la tardor, és reivindicar el talent i la qualitat de les obres en aquestes tres disciplines que tenen una gran tradició a Barcelona.

El projecte UtopiaMarkets vol donar visibilitat als autors i a les seves obres, i a la vegada, oferir al públic una experiència diferent a Barcelona.

L’èxit de públic en els dos mercats, 2.100 en el de poesia i més de 3.300 en el de fotografia, avalen i donen sentit a aquest singular projecte, que està pensat per arribar a un públic més ampli.

L’UtopiaMarkets Poesia es va celebrar el 17, 18 i 19 de març  i va reunir en un mateix mercat i en un mateix cap de setmana a poetes, poetes visuals, editorials i revistes objecte. 

El mercat va programar tot un ventall d’activitats relacionades amb el món de la poesia com recitals, espectacles, taules rodones, presentacions de llibres, projeccions, sessions de coaching per a escriptors, tallers, o espectacles d’escriptura participativa, entre moltíssimes altres activitats.

Totes les activitats varen tenir molt bona acollida i assistència, i concretament el concert de Víctor Bocanegra, el recital d’Ariadna Gil amb Chantal Aimée, el de Marta Pessarrodona amb Montse Guallar, el de Joan Margarit amb Luis Garcia Montero, els recitals a l’aire lliure del poeta navarrès Hasier Larretxea i del poeta Tito Muñoz amb el jove grup de jazz manouche VAMP.

L’UtopiaMarkets Photo ha celebrat la seva segona edició aquest passat cap de setmana, 24, 25 i 26 de març. Ha reunit més de 60 fotògrafs de tots els estils que han estat exposant i venent les seves obres en les diferents parades del mercat, a més d’escoles, editorials i impremtes.

Més de 3.300 persones han visitat al mercat, posant de manifest la bona salut que té actualment la fotografia en el nostre país.

El públic ha omplert totes les conferències programades al voltant del mercat. Han tingut especialment èxit la conferència d’inauguració que va impartir l’humorista Andreu Buenafuente sobre la seva passió per la fotografia, les conferències sobre fotoperiodisme impartides, una per Guillem Trius, Javier Corso i Lluc Queralt i l’altre pel reconegut fotògraf Joan Guerrero,  i la xerrada de Santiago Garcés autor de la fotografia de Leo Messi a la remuntada del Barça a la Champions que va donar la volta al món en 24 hores. Un altre dels highlights del mercat ha estat el seu divertit photocall, una singular instal·lació que permetia al públic fer-se una foto amb, literalment, una col (Photo-Col) i que ha fet les delícies dels assistents.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

utopia noti no borrar

No et perdis el mercat de fotografia d'UtopiaMarkets!

60 fotògrafs participaran en un mercat únic en el qual també hi haurà tallers, exposicions, conferències i moltes activitats més!

la costa comunicació

PICURT, LA MUNTANYA AL CINEMA

Arriba la 10a edició de PICURT, la Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus. Del 21 al 25 de juny…