ELS AMANTS DE LA CERVESA TENEN UNA CITA - La Costa

lacosta

La Fira de Cerveses del Poblenou tindrà lloc el 7, 8 i 9 de juliol al Parc del Poblenou (Barcelona). Durant tres dies esdevindrà l’epicentre de l’escena cervesera actual. Un esdeveniment pioner de promoció de la cultura cervesera artesana a Barcelona i que l’edició passada va acollir més de 25.000 visitants.

Un dels trets diferencials d’aquesta fira és el fet que hi assisteixen els productors de les cerveses (no els distribuidors) i són ells mateixos qui expliquen als assistents com fabriquen i produeixen les seves cerveses.

La Fira es composa per expositors locals que són seleccionats entre els millors de tot l’estat espanyol. A més d’una important prèsencia de cerveseries de Catalunya, també en venen de Galícia, Madrid, Màlaga i Cantàbria. Els internacionals cada cop són més i de primer nivell. Enguany hi haurà 20 cerveseries estrangers provinents d’EUA, Noruega, Itàlia, Bèlgica, Anglaterra, Polònia, Grècia, Panamà, França, Bulgària, Suècia, Escòcia i Rússia.

Una de les grans novetats d’aquesta sisena edició de La Fira de Cerveses del Poblenou és la incorporació d’una zona de ‘brew pub’, que són bars que produeixen la seva pròpia cervesa en el seu mateix local. Una tendència dintre del sector i que enguany compatrà amb 5 representats dins la Fira: Black Lab, Garage, NaparBCN, BarnaBrew y Brewpub Le Sec.

Per a cada edició de la Fira es crea una cervesa especial que només es pot tastar durant els tres dies de l’esdeveniment i que cada any és produïda per una cerveseria diferent. Per a la cervesa d’aquest any els productors són Mala Guissona, d’Euskadi, en col·laboració amb Free Lions d’Itàlia. Totes les cerveses de La Fira es serveixen en un got de vidre fabricat per Spiegelau, especialista en la fabricació de gots de cristall per a tastos de cervesa.

El dissabte 8 de juliol, en el marc de la Fira, se celebrarà el lliurament de premis del III Campionat Nacional de Cerveses, per a guardonar les millors cerveses produïdes comercialment dintre de l’estat espanyol. La passada edició s’hi varen presentar al voltant de 180 cerveses diferents.

Completen l’oferta de la Fira xerrades i conferències adreçades a professionals del sector, presentacions a càrrec de mestres cervesers i experts, tastos de cerveses, gastronomiaamb 12 foodtrucks (Muns, Reina Croqueta, The Big Whim, Mosquito, Masala 73, Pulponeta, Eureka, Sambarilove, Mandonga, Pebre Negre, Fuxia y Balius) i actuacions musicals i dj (una programació a càrrec de Miguelito Superstar de la Fundación Tony Manero).

En unes setmanes donarem a conèixer tota la programació amb més detall i totes les cerveses i marques que hi seran representades en aquesta sisena edició de la Fira del Poblenou.

Notícies Relacionades

BlogTapaTour

ÈXIT DE LA PRIMERA EDICIÓ D'HOTEL TAPA TOUR

Més de 3.000 persones participen a la 1ª edició d'Hotel Tapa Tour i els guanyadors són El Condes de Barcelona,…

Albert Bello_Oriol Sana (BOSTON BRIDGES 5)

Tornen els vermuts de l'Hora del Jazz!

Aquest diumenge arrenca una nova edició del festival L'Hora del Jazz - Memorial Tete Montoliu envairà tot el mes de…

Captura de pantalla 2016-12-07 a las 12.24.34

EL CIRC MÉS CONTEMPORANI EN PROCÉS DE CREACIÓ

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en procés de creació de 4 companyies…