L'ACEM celebra el seus 25 anys amb un concert multitudinari - La Costa

lacosta
no borrar

L’ACEM, l’Associaci√≥ Catalana d’Escoles de M√ļsica, posa punt final als actes de celebraci√≥ del seu¬†25√® aniversari¬†el proper diumenge¬†10 de juny a les 13.00 hores¬†amb un concert final que comptar√† amb la participaci√≥ de m√©s de¬†5.500 m√ļsics d’entre 8 i 80 anys provinents de 82 escoles de m√ļsica de tot Catalunya.

Es tractar√† d’un dels¬†concerts m√©s multitudinaris que s’hagi fet fins ara a Catalunya¬†amb m√ļsics de totes les disciplines que durant una hora interpretaran diferents temes guiats per la batuta de¬†Manel Camp, que se situar√† al centre del¬†RCDE Stadium de Cornell√†-El Prat.

L’objectiu de l’ACEM √©s convertir el concert en una¬†gran festa de la m√ļsica¬†que comptar√† amb la participaci√≥ d’un cor de¬†1.500 cantants, una formaci√≥ de¬†1.200 m√ļsics de corda fregada(viol√≠, viola, violoncel i contrabaix), una banda amb 1.500 instruments de vent, al voltant de¬†750 guitarristes i baixistes amb instruments tant cl√†ssics com el√®ctrics, 300 percussionistes i un grup de 100 ballarins.

A m√©s, la cita tamb√© comptar√† amb una formaci√≥ de¬†300 m√ļsics de cobla i tradicionals¬†amb instruments tan variats com els acordions, fiscorns, flabiols, graelles, tarotes o timbals. Dins d’aquesta formaci√≥ hi ha un grup de¬†50 alumnes bascos convidats¬†per l’ocasi√≥ que s√≥nespecialistes en la tikitrixa, un instrument tradicional basc similar a l’acordi√≥.

L’ACEM Jazz Band, la banda de jazz conformada¬†per alguns¬†dels joves amb m√©s talent de les escoles de m√ļsica de Catalunya, tamb√© participar√† en el¬†concert durant el qual es tocaran vuit¬†temes tan variats com¬†Nostalgia in Times Square, de Charles Mingus,¬†Ibiza Sunshined‚ÄôAupa Quartet o¬†La meva terra √©s el mar¬†de Lax‚Äôn‚ÄôBusto.

El concert estar√†¬†dirigit pel ja citat¬†pianista, compositor i pedagog¬†Manel Camp¬†i set directors m√©s que s’ocuparan de dirigir les diferents formacions.¬†La direcci√≥ esc√®nica anir√† a c√†rrec d’Iban Beltran¬†i les coreografies s√≥n obra de¬†Toni Mira,¬†mentre que l’actriu catalana¬†Txe Aranaser√† l’encarregada de presentar l’acte.

Notícies Relacionades

Escola de m√ļsica Municipal Miquel Pongiluppi

L'ACEM celebra un segon concert en el marc del seu 25è aniversari

La trobada es celebrar√† el dissabte 3 de mar√ß al Pavell√≥ Nou Congost de Manresa i comptar√† amb la participaci√≥…

Grec18-Web_Cultura_2000x667

VOLS CON√ąIXER EL GREC DE LA M√Ä DEL SEU DIRECTOR?

Doncs no et perdis la presentaci√≥ oberta que far√† Cesc Casades√ļs per donar a con√®ixer tota la programaci√≥ d'enguany!

NOT√ćCIA ACEM

L'Acem presenta el programa del seu 25è aniversari

L'Associaci√≥ Catalana d'Escoles de M√ļsica celebra 25 anys amb un complet programa que inclou 9 concerts amb m√©s de 7.000…