El cinema més innovador, a L’Alternativa. Top 7 de La Costa! - La Costa

lacosta

El Festival de Cinema Independent de Barcelona, l’Alternativa, celebra la seva 24a edició del 13 al 19 de novembre. Un any més, l’Alternativa aposta per la indepèndencia creativa de l’autor i el risc i programa més de 200 films procedents de tot el món. Des de La Costa us en destaquem alguns que ens semblen especialment interessants:

Zama és el nou i esperat film de l’argentina Lucrecia Martel i serà l’encarregat d’inaugurar el festival. L’Alternativa va dedicar fa un parell d’anys una retrospectiva a aquesta directora fascinant i ara ens brinda l’oportunitat d’assistir a l’estrena a Catalunya del seu darrer treball, després de la seva presentació al Festival de Venècia.

Taste of Cement és un film colossal del sirià Ziad Kalthoum. Una reflexió d’enorme bellesa i cruesa sobre les causes i les conseqüències no evidents de la guerra i les persones que hi queden atrapades. La vida dels obrers que reconstrueixen un país després d’un conflicte armat, alhora que el seu país està sent destruït per una altra guerra, igual que ho van viure els seus pares generacions abans, només canviant els noms dels països.

Niñato, d’Adrián Orr, és un altre tresor de l’Alternativa 2017. Un documental de la vida senzilla, de la lluita i la resistència quotidianes, per assolir esl somnis sense descuidar a aquells que més estimem. Sense feina i ja sense intenció de buscar-la, Niñato viu a casa els seus pares i fa hip-hop. Porta la vida d’un noi qualsevo de barri a Madrid, però té 34 anys i tres nens per educar. Un retrat amb una proximitat i senzillesa dificilísimes d’aconseguir.

A Fabrica de Nada, de Pedro Pinho, vé precedida pel seu èxit a la Quinzena de Realitzadors de Cannes i parla de la solidaritat, del treball col·lectiu i de la consciència de classe. Els treballadors d’una fàbrica portuguesa d’ascensors temen que els seus llocs de treball perillin després de descobrir la direcció retirant maquinària. La major part es neguen a col·laborar en negociacions i comencen a ocupar els seu lloc de treball. Fins que els caps desapareixen i els deixen amb una fàbrica mig buida a les seves mans.

Milla, de Valérie Massadian, és un treball commovedor que ha estat premiat al festival de Locarno. Un film que comença com la crònica d’un amor adolescent per convertir-se en un retrat de la feminitat i la seva capacitat de transformació – física, mental i emocional – per fer que la vida segueixi sempre endavant. Massadian contempla el temps i els detalls quotidians d’una manera única i allunyada de tot sentimentalisme.

El mar la mar, de Joshua Bonnetta i J.P. Sniadecki, és una reflexió sobre una realitat salvatge del món on vivim: el trànsit d’immigrantes de Mèxic a EEUU creuant el desert de Sonora, que moltes vegades és un trànsit de la vida a la mor, retratat a través dels rastres que deixen en aquest paisatge i dels que els troben, els busquen, miren d’evitar el pitjor. Una realitat d’una cruesa extrema però mai explicitada a través de la imatge, deixant-nos lliures per descobrir-la sense caure mai en l’exhibicionisme fàcil.

Acts & Intermissions, d’Abigail Child, és un treball brillant sobre l’anarquista Emma Goldman, considerada “la dona més perillosa del món” a principis del s.XX. Un retrat construït àgilment a partir de material d’arxiu, imatges actuals i recreacions, per parlar, alhora, de les lluites laborals, de classe, feministes i revolucionàries d’abans, d’ara i de tots els temps.

L’Alternativa també projecta retrospectives de Michael Glawogger, Deborah Stratman i Eric Pauwels i ofereix un homenatge a Emmanuelle Riva, a més d’oferir múltiples activitats paral·leles, un espai de cinema gratuït i divers al Hall del CCCB i activitat per escoles, nens i professionals.

Una setmana del millor cinema independent internacional en una de les cites ineludibles del panorama cinematogràfic barcelonès.

Notícies Relacionades

ARRENCA EL MÉS PETIT DE TOTS!

El dissabte arrenca el Festival El Més Petit de Tots. Del 5 al 20 de novembre tindrà lloc la 12a…

cara b noticies

Cartell del Festival Cara-B 2016

Ja tenim aquí el cartell per dies del Festival Cara-B, el festival de cultura musical independent de Barcelona! 19 i…

Captura de pantalla 2016-12-07 a las 12.24.34

EL CIRC MÉS CONTEMPORANI EN PROCÉS DE CREACIÓ

La Central del Circ obre les seves portes per a mostrar el treball en procés de creació de 4 companyies…